Профил

Аз чета
Сайт:
http://www.azcheta.com
Лице за контакт:
Александър Кръстев, главен редактор
Аз чета (www.azcheta.com) е най-големият български портал за книги и четене. С повече от 5 години история, сайтът включва най-добрите ревюта на книги в България, читателска социална мрежа, новини от целия свят и специални рубрики за книгоиздателския бизнес.

Новини от Профил

RSS виж всички

Феновете на Стивън Кинг се събират тази събота за представянето на „Сияние в мрака“ и среща с Ханс-Оке Лиля

Българските фенове на на Стивън Кинг ще се съберат тази събота, 6 януари, от 11 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша“ в София за най-голямата среща на почитатели на Краля на ужаса у нас през последното десетилетие.

Ханс-Оке Лиля идва в България през януари за представянето на антологията „Сияние в мрака“

Шведският блогър Ханс-Оке Лиля, един от най-запалените фенове на Стивън Кинг по света и негов най-верен хроникьор, пристига в България в началото на януари.

Блогърът Константин Петров с поетичен дебют

Константин Петров прави своя поетичен дебют с „Хвърчило на надеждата“, издание на Black Flamingo Publishing. Блогърът и активист, популярен през последните години като Комитата, ще представи книгата в петък вечер, 24 ноември, от 19 ч. в Читалище.то на ул. Лавеле №11 в София.

Виктор Самуилов, Юлия Спиридонова и Любен Зидаров с номинации за наградата „Астрид Линдгрен“ 2018

Три български номинации са сред 235-те кандидати за Мемориалната награда “Астрид Линдгрен” за 2018 г.: писателите Виктор Самуилов и Юлия Спиридонова, както и илюстраторът Любен Зидаров.

Гимназистите от цялата страна могат да поканят “Писател назаем” през новата учебна година

Най-големият сайт за книги в България “Аз чета” дава начало на програмата “Писател назаем” през учебната 2017/2018 година. Целта на проекта е ученици от поне 100 гимназиални класове в цялата страна да се срещнат със съвременни български автори и да “видят” учебната програма по литература по един нов, различен и модерен начин.