Интелигентна камера – как да постигнем най-добрия ефект в различни ситуации

Дата: 19 Декември 2017г.

 Благодарение на флагманите от портфолиото си, Huawei вече е доказан лидер в сферата на мобилната фотография. Успехът на компанията се дължи на бързото развитие на собствените технологични решения, както и успешното партньорство с немската легенда във фотографията – Leica. Най-новият хитов модел, Huawei Mate 10 Pro, разполага с f/1.6 бленда на двойната Leica камера. Подобен ярък обектив осигурява ясни снимки без шум, дори когато снимаме в тъмни помещения или през нощта. Huawei продължава да налага нови тенденции при мобилната фотография. Този път, в допълнение към отличните сензори и обективи, компанията добавя същинска изненада в Mate 10 Pro – приложение на камерата, което използва изкуствен интелект!
Изкуственият интелект в камерата
Независимо, че малка част от нас са запознати с фотографията, всички искаме да правим и споделяме красиви снимки. Уловените моменти запазват спомените, към които се връщаме след няколко години, ровейки се из колекциите си. Качеството на снимките е важно, но не бива да пренебрегваме, че тази допълнителна услуга, този невидим помощник, не бива да се смесва с начина, по който използваме камерата си в ежедневието. Услугата трябва да работи като фон, в реално време и да обогати снимките, без намеса от наша страна.


Как работи?
Приложението за камерата на Huawei Mate 10 Pro разпознава различни видове сцени и обекти в реално време. Успешната идентификация се показва чрез малка иконка, която се появява на екрана при снимка. След това телефонът автоматично оптимизира цветовете, контраста, яркостта, експозицията и други допълни параметри. Основната цел е да направим ярки, изчистени и перфектни снимки. Ако обектът е котка, например, изображението ще изглежда така, че другите породи да ѝ завиждат, а ако имаме образ на храна, снимката ще накара приятелите ни да дойдат бързо на гости за вечеря.
Какво може да разпознае Huawei Mate 10 Pro?
Изкуственият интелект в Mate 10 Pro разпознава много различни сцени, сред които цветя, небе, растения, снимки на храна, залези и изгреви. Когато сме на работа лесно можем да оценим оптимизацията на текст, а когато караме ски, например, интелигентният телефон автоматично подсилва снимките на снежната писта. Благодарение на специални умни алгоритми, снимките, идващи директно от камерата на Huawei Mate 10 Pro, са сравними с професионални, пипнати от графични дизайнери, използващи сложен софтуер за обработка на изображения.


Магични портрети
Huawei Mate 10 Pro създава и страхотни портретни кадри. До скоро, за да направим красиви портрети, се изискваха скъпи обективи и SLR (single-lens reflex) камери. Сега, чрез Mate 10 Pro с двойна Leica камера и изкуствен интелект, който анализира снимките в галерията, можем лесно да постигнем красив фон с боке ефект, а обектът остава ясен и изпъква на фоновата сцена. Популярните селфита, заснети с предната камера на интелигентния телефон на Huawei, също са висококачествени.

За професионалистите
Тези от нас, които имат пълен контрол върху функциите на камерата, ще останат изключително доволни с Mate 10 Pro. Pro режимът осигурява достъп до скоростта на затвора, ISO, баланса на бялото и ръчните настройки на фокуса.
Mate 10 Pro към момента е най-развитият и модерен смартфон в света, използвайки изкуствен интелект в софтуера си. В допълнение, сложните изчисления, свързани с AI, се извършват чрез чип, който разчита на невронна мрежа. Mate 10 Pro предлага още прекрасен дизайн и издръжлив стъклен корпус. Дисплеят - 6-инчовият FullHD+ OLED екран в съотношение 18:9, е почти без никаква рамка. Устройството е прахо- и водоустойчиво, а едва 20 минути заряд осигуряват достатъчно батерия за цял ден. Да не забравяме, че Mate 10 Pro използва и най-новата операционна система на Android – Oreo, а интерфейсът е последният EMUI 8.0.
 

Още новини

RSS виж всички

The Blueprint връчи две награди за Employer Branding Network в конкурса на b2bmedia

Андрю Морис – основателят на инвестиционната компания The Blueprint, беше част от журито на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателска марка.

Трима от членовете на BNI сред призьорите в Първите годишни награди за Employer Branding

BNI България е сред основните партньори на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателския бранд.

MULTIVAC на Anuga FoodTec 2018 в зала 9.1, щанд A020

Икономично производство на опаковки със заоблен контур дори и в малки партиди Волфертшвенден, Германия, 16 януари 2018 г. – Благодарение на употребата на иновативен инструмент за рязане по контура, вече е много икономично да се произвеждат опаковки със заоблен контур в малки партиди на термоформовъчна машина.

лидл българия отличена като най-добър работодател НА ГОДИНАТА

Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Кои са призьорите от първите Годишни награди за Employer Branding?

13 компании грабнаха отличията Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.

Publicis Consultants MSLGROUP

Publicis Consultants MSLGROUP

Адрес:
бул. България 118
Телефони:
+ 359 2 4340 710