MULTIVAC ще представи своя богат опит в опаковъчните линии и автоматизацията

Дата: 04 Декември 2017г.

Волфертшвенден, Германия, 30 ноември 2017 г. - MULTIVAC разшири своето продуктово портфолио за да включи слогана "Better Processing". Със своите многобройни експонати на Anuga FoodTec 2018, специалистът в опаковането ще демонстрира богат опит в опаковъчните линии и автоматизацията, и за първи път ще представи порциониращи системи, които са напълно интегрирани в автоматизирани опаковъчни линии, в допълнение към широката гама от опаковъчни решения.
Сред акцентите на изложението ще бъде високопроизводителната линия за опаковане на слайсове, която се характеризира с по-малки размери в сравнение с традициoнните опаковъчни решения на пазара. Предложенията на MULTIVAC включват компактна и гъвкава термоформовъчна машина R 245, която е оборудвана с хоризонтална машина за зареждане – тя представлява система за зареждане на слайсове, която е разработена за деликатни продукти и разполага с хигиеничен дизайн. Хоризонталната машина за зареждане е ефективно свързващо звено в автоматични линии за нарязване и ефективно предава по линията нарязани порции продукти от слайсера към термоформовъчната машина.
Благодарение на използването на хоризонтална зареждаща машина не съществува място в линията, където да има разлика във височината между конвейерите и не се налага употреба на друго звено между слайсера и опаковъчната машина, така значително се пести производствено пространство.
MULTIVAC ще презентира икономично и атрактивно решение за производство на опаковки в малки партиди с висококачествен заоблен контур – термоформър R 145. Моделът разполага с  иновативни инструменти за формоване и лепене тип „чекмедже“, които дават възможност смяната на форматите да става надеждно и много по-експедитно в сравнение с ръчната смяна.
Благодарение на новия дизайн инструмента за производство на заоблен контур BAS 20, който вече е достъпен за всички термоформовъчни машини серия R 1xx, машината има значителен принос за по-високата степен на гъвкавост и пониженото потребление на опаковъчен материал. Компактният инструмент BAS 20 позволява порционираните опаковките да се произвеждат ефективно във голям брой строгоиндивидуални форми - независимо
дали са от меко или твърдо фолио.
MULTIVAC ще изложи автоматична трейсийлър – линия за опаковане на нарязано свежо месо, в която е интегригрирана машина за порциониране TVI. Трейсийлър T 800, който може да се настрои към индивидуалните изисквания на клиента, е много подходящ за производство на MAP опаковки и MultiFreshTM скин опаковки в големи партиди. Той обработва тарелки с малка височина и отстърчане на продукта до 20 mm, които се характеризират с
атрактивен търговски вид. Мултифункционалният и гъвкав слайсер GMS 520 за единични порции е система за нарязване от TVI, която осигурява високо качество на продуктите по отношение на рязането, оформянето на порциите и подреждането им, дори при максимална скорост на работа. Порциониращата система може да обработва всички видове червено месо и птиче месо – във всякаква форма и консистенция, и е винаги максимално точна спрямо теглото на порциите при минимална фира и висока производителност. Върху готовите опакови се поставят 3D етикети чрез етикетираща машина с конвейер L 310.
В допълнение към T 800 ще бъде презентирана и термоформовъчна машина за производство на MultiFreshTM скин опаковки R 105 MF.
Тази машина до момента се приема много добре от пазара, тъй като може да се инсталира в малки производства за обработка на по-малки партиди и така да помогне на същите да навлязат в автоматизираното опаковане.

MULTIVAC ще представи на своя щанд универсалната GMS 1600 twincut - високопроизводителна порционираща система от TVI. 
GMS 1600 предлага не само максимално качество на нарязване и прозводителност благодарение на триизмерното си формоване, но и много висока гъвкавост при нарязване на прясно и замразено месо - нарязано на кубчета или нарязано на парчета в широк диапазон от дебелини . Възможността за обработка варира от свински филета до говеждо месо, и от късове карпачо с дебелина 1 милиметър до 300 милиметрова печена плешка. Двуколонният слайсер осигурява едновременно зареждане на две партиди месо за нарязване.
 рез система MCF за автоматично зареждане на колбаси с правилна продълговата форма в големи партиди, MULTIVAC ще представи система, която може безпроблемно да се интегрира в опаковъчна линия и позволява да се разделят и зареждат изключително деликатно до 600 колбаса в минута. В сравнение с ръчното зареждане това решение позволява намаляване на разходите до 60 %. MCF е подходящ за опаковки с един пласт продукти или многопластови опаковки с различен брой колбаси или с различна посока на подреждането им.
По отношение на опаковането на храни във вакуумни пликове, MULTIVAC ще презентира не само своите малки камерни машини, но и опаковъчна линия за термосвиваеми опаковки, състояща се от камерна машина с конвейер B 325 и машина за термосвиване SE 320. 
B 325 е подходяща за автоматизирано опаковане на големи партиди преработено месо и колбаси, шунка, бекон, прясно месо или сирене, както и за производство на опаковки, които трябва да зреят в опакоката или за производство на транспортни опаковки за големи разфасовки. Камерата е оборудвана отпред и отзад с две щепселни лепящи шини всяка с дължина 1000 мм, за да може да бъде зареждана от двете страни. По време на Anuga FoodTec машината ще бъде оборудвана с машина за термосвиване MULTIVAC SE 320, която е с капацитет 360 литра. Цялостното решение се характеризира с атрактивна цена, малка рама и лесна употреба.

Особено внимание обаче ще се обърне на представянето на машината от нова генерация X-line от гамата термоформовъчни машини. В резултат на безпроблемната си цифровизация, цялостна си сензорна система и работата в мрежа с MULTIVAC Cloud, X-line създава ново измерение, когато става дума за надеждност, качество, производителност и сигурност в бъдещето. Потребителският интерфейс HMI 3 Multi-Touch е с висока разделителна способност и
е еквивалентен на оперативната логика на днешните мобилни  устройства. Като изцяло ново поколение инструменти, X-Tools имат широка гама от нововъведения в дизайна, сензорната система и задействащите функции, и гарантират най-ниските оперативни разходи на пазара.
MULTIVAC Marking & Inspection също така ще бъде презентирана на щанда на MULTIVAC и ще представи информация за своята богата гама системи за инспекция и етикетиране. 
Програмата на изложението ще се допълва от демонстрации на живо на TVI, които ще се състоят в мансарда на открито. След като клиентите на MULTIVAC си уговорят среща на щанда на компанията, те ще могат да наблюдават работа в реални условия на машините GMS 520 и GMS 1600. Допълнително внимание ще бъде представянето на малка напълно автоматизирана линия, състояща се от машина за порциониране GMS 520, пълна автоматична система за зареждане AIR 520 от TVI и трейсийлър T 600, който опакова нарязаните продукти в тарелки с модифицирана атмосфера.

Още новини

RSS виж всички

The Blueprint връчи две награди за Employer Branding Network в конкурса на b2bmedia

Андрю Морис – основателят на инвестиционната компания The Blueprint, беше част от журито на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателска марка.

Трима от членовете на BNI сред призьорите в Първите годишни награди за Employer Branding

BNI България е сред основните партньори на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателския бранд.

MULTIVAC на Anuga FoodTec 2018 в зала 9.1, щанд A020

Икономично производство на опаковки със заоблен контур дори и в малки партиди Волфертшвенден, Германия, 16 януари 2018 г. – Благодарение на употребата на иновативен инструмент за рязане по контура, вече е много икономично да се произвеждат опаковки със заоблен контур в малки партиди на термоформовъчна машина.

лидл българия отличена като най-добър работодател НА ГОДИНАТА

Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Кои са призьорите от първите Годишни награди за Employer Branding?

13 компании грабнаха отличията Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.

Мултивак България ЕООД

Мултивак България ЕООД

Адрес:
ул.Околовръстен път 251, Младост 4, 1715 София
Телефони:
+35929885500; +35929885588