MULTIVAC ще презентира линия за нарязване на изложението Anuga FoodTec 2018

Дата: 14 Декември 2017г.

Волфершвенден, 12 декември 2017 г. – Един от акцентите на щанда на MULTIVAC (A020) в зала 9.1 ще бъде линията за автоматично нарязване и опаковане на продукти като жълти сирена, шунка и други. В сравнение с традиционните на пазара нарязващи решения, тази линия се характеризира със значително по-малки размери.
След като през декември 2017 г. придоби подразделението за производство на слайсери на VC999, MULTIVAC систематично разшири продуктовата си гама в посока "Better Processing" и сега разполага с възможности да предложи цялостна линия за нарязване и опаковане и да покрие всички изисквания на пазара по отношение на производствения капацитет.
Решението от MULTIVAC ще се състои от слайсер SL 800, термоформър R 245, хоризонтално зареждащо устройство и компактна машина за етикетиране с конвейер L 330. Роботизиран модул H 130 ще зарежда готовите опаковки в кашони.

Слайсер SL 800 е оборудван с напълно автоматична система за централно зареждане и предлага висока скорост на нарязване до 800 къса на минута. Входът за продуктите се контролира без натиск чрез сервозадвижван конвейер. Системата за порциониране на машината може да изпълнява практически всяка задача по разпределяне - точно поставяне на резени по определен модел в палитра, рязане и подреждане на правилни купчини или пък подреждане на слайсовете под ъгъл препокриващи се почти изцяло един върху друг, също така рязане на тънки порции и сгъване на отделните резени.
Сервозадвижваната система за порциониране, която може да се повдигне или снижи, дава възможност за производство на купчини от слайсове с височина до максимум 80 мм, а също така да се произвеждат по-високи палитри от слайсове и по-големи опаковки с насипни продукти.

Хоризонталното зареждащо устройство е разработено така, че да гарантира максимално ефективното предаване на голяма гама нарязани продукти от слайсера към термоформованите гнезда на опаковките.
Благодарение на ползването на тази хигиенична система за зареждане, която от друга страна е и много деликатна към продуктите, не е необходимо да се ползва свързващ гъвкав елемент за адаптиране по височина на слайсера и термоформъра. Така значително се намалява дължината на линията. 

Термоформовъчна машина R 245 се отличава с висока степен на ефективност, еднакво качество на опаковане при употреба на различни опаковъчни материали и енергия, и не на последно място тя заема малко производствено пространство. Изпитаната и отлично работеща система на MULTIVAC тип чекмедже за лесна смяна на инструментите за формоване и лепене, също така страничните капаци, които се монтират и демонтират лесно заради окачване с панти, и системата за лесна смяна на фолиото правят тази високопроизводителна машина много гъвкава. 
Тя бързо може да се настрои спрямо различни видове продукти, опаковъчни формати и да гарантира високо качество на опаковане. 

Етикетираща машина с конвейер L 330 се използва за поставяне на етикети върху опаковки с нарязани продукти. Този модел разполага с клас на защита IP 69K и отговаря на най-високите изисквания спрямо хигиената в обработката на хранителни изделия. Опаковките се транспортират от водачи на страничните зъбчати ремъци, така че да са лесно достъпни за визуална проверка.

Линията е разширена с роботизиран модул H 130 за зареждане на готовите опаковки в кашони. Този компактен модул има много гъвкава 4-осева кинематика, която е подходяща за голям спектър от приложения и дава възможност да се избере различен вид зареждане без промяна на хардуера.
Перфектно синхронизираните линейни компоненти се контролират лесно и надеждно чрез отворен контролен IPC терминал при опаковъчната машина с лесен за употреба потребителски интерфейс HMI 2.0.

Още новини

RSS виж всички

The Blueprint връчи две награди за Employer Branding Network в конкурса на b2bmedia

Андрю Морис – основателят на инвестиционната компания The Blueprint, беше част от журито на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателска марка.

Трима от членовете на BNI сред призьорите в Първите годишни награди за Employer Branding

BNI България е сред основните партньори на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателския бранд.

MULTIVAC на Anuga FoodTec 2018 в зала 9.1, щанд A020

Икономично производство на опаковки със заоблен контур дори и в малки партиди Волфертшвенден, Германия, 16 януари 2018 г. – Благодарение на употребата на иновативен инструмент за рязане по контура, вече е много икономично да се произвеждат опаковки със заоблен контур в малки партиди на термоформовъчна машина.

лидл българия отличена като най-добър работодател НА ГОДИНАТА

Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Кои са призьорите от първите Годишни награди за Employer Branding?

13 компании грабнаха отличията Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.

Мултивак България ЕООД

Мултивак България ЕООД

Адрес:
ул.Околовръстен път 251, Младост 4, 1715 София
Телефони:
+35929885500; +35929885588