Медия Дизайн изкарва бизнесът на светло с американски и корейски светодиоди

Дата: 27 Януари 2016г.

Интервю с инж. Спас Попов – рекламист и собственик на Медия Дизайн ООД. Той има над 25 години опит с външната реклама и в това интервю ще говорим за ползите и предимствата на LED модули, специализирани за светещи рекламни компоненти.

 

Какво представляват LED модулите и каква е най-честата им употреба?

LED модулите са така наречените професионални светлинни източници, които в повечето случаи са с захранващо напрежение от 12 или 24V. През последните години LED модулите имат изключително широко приложение при светещите конструкции в рекламата, като тук визирам главно обемни букви и светещи табели.
 

Oсветqяване на табелиа с LED модули

Защо да изберем LED светодиоди вместо добре познатите ни луминесцентни лампи?

Поради ред причини. На първо място, защото до момента това е доказано най-икономичната технология на пазара. Когато се използват LED се пести до 85 на сто от разходите за електричество.
Диодите са 8 до 10 пъти по ефективни от луминесцентните лампи, крушките с нагреваема жичка, металохалогените и др. Другото на което трябва да се обърне внимание, е че тази технология е гарантирано безопасна.


Колко са икономични светодиодите?

Достатъчно, за да си възвърнете инвестицията по изработката на рекламна светеща табела или обемни букви в рамките на една година. Ще дам един пример - ако имаме табела с луминесцентно осветление, с размери 1 на 5 метра, това означава, че разходът на електричество е 1000W. Ако обаче заменим тези луминесцентни лампи с LED светодиоди консумацията веднага се понижава до 120W. Така за общо 365 дни при работа по 8 часа на ден и средна цена от 20 ст. за киловатчас първата табела ще консумира електричество на стойност 585 лв. При същите условия на експлоатация светодиодите ще консумират електроенергия за скромните 70 лв.

Тук ще спомена, че изработката на табела с луминесцентно осветление струва само 1300 лв., докато по-икономичната ѝ диодна версия е с 200 лв. по-скъпа, но като се има предвид нагледния пример по-горе, е повече от ясно кое е по-изгодно и безопасно.

инж. Попов демонстрира светеща табела, осветена с LED

При какви условия могат да се използват светодиодите от този тип?

Неуспоримото им предимство е, че почти всички качествени корейски модели светодиоди са водоустойчиви IP68. Това е изключително важен параметър, тъй като веднъж монтирани правилно със специалните конектори 3M Scotchlok работят безотказно при лоши атмосферни условия и висока степен на влага. Не случайно ние в Медия Дизайн работим с изпитаните във времето серии светодиоди на брандовете G.O.Q. LED, SloanLED, по този начин можем да гарантираме на нашите клиенти от 3 до 5 години пълна гаранция и безплатна поддръжка на светещите реклами.

 

 

 

 

 

Още новини

RSS виж всички

Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“

Био продуктите, представени в 14-то издание на зоната „Вкусове от Италия“ се радват на изключителен интерес от посетителите на международните специализирани изложби „Фудтех“ и „Винария“, които се провеждат в Международен панаир Пловдив.

Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали

За първи път на „Винария“ посетителите дегустират вина, създадени под звуците и енергийното въздействие на класическа музика от Бетовен и Вивалди. Още със своя дебют първите в света витализирани вина спечелиха медали от международния конкурс за наградите на изложбата.

24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“

24 експоната станаха победители в Конкурса за иновации на изложбите „Агра“, „Фудтех“ и „Винария“ в Международен панаир Пловдив. В надпреварата участваха рекорден брой претенденти - общо 75 изделия на 56 фирми и научни институти.

Глобалното проучване на Visa показва икономическите ползи за градовете, които преминават към дигиталните разплащания

Нарастващото използване на електронни разплащания чрез мобилно устройство или банкова карта би могло да донесе ползи в размер на 470 милиарда долара годишно за 100 града, включени в специално проучване на Visa, проведено от Roubini ThoughtLab.

Ремонт на Дюзи Инжектори Bosch

София Дизел Център е ремонтно предприятие, специализирано във възстановяването на компоненти от дизеловата горивна система – помпи и дюзи.

Медия Дизайн ООД

Медия Дизайн ООД

Адрес:
София, бул. Г.М.Димитров, бл. 60
Телефони:
0896 701 600