Професионално и качествено изпълнение на цялата линия

Дата: 12 Януари 2018г.

Волфертшвенден, Германия, 10 януари 2018 г. – По време на изложението Anuga FoodTec 2018 MULTIVAC ще представи своя опит и експертиза в областта на автоматизацията и линейните технологии чрез автоматична трейсийлър - линия за опаковане на прясно месо. Опаковъчната линия се състои от порционираща машина за месо и гъвкав опаковъчен механизъм (FPU) от TVI, а също така и високопроизводителен трейсийлър T 800, етикетираща машина с конвейер и система за инспекция от MULTIVAC.
Мултифункционалната и гъвкава система за порциониране GMS 520 singlecut от TVI може да обработва всички видове червено месо и пилешко месо с минимална намеса на оператори – няма значение каква е големината на месото или консистенцията му, порциите винаги са с точно и еднакво тегло, и няма фира. Филета, котлети или стекове могат да бъдат нарязани от малките и средно големи късове, като например могат да се използват замразени късове свинско месо (до -3 ° С) за нарязване на пържоли или руладини и тънки ивици за грил от големи късове, както и продукти на кубчета като гулаш и много други разфасовки. Дори месо с кост може да бъде нарязано на много равномерни резени с GMS 520 singlecut. Ако продуктът е добре темпериран, може да се постигне дебелина на порцията от 1 мм, докато максималната дебелина на резена е 50 мм. Порциониращата машина гарантира, че винаги се постига най-високото качество на продукта, дори при висока производителност, по отношение на рязане, оформяне и подреждане на продукта. Производителността до 4 разфасовки в секунда, заедно с много краткото време за превключване, прави GMS 520 високоефективна порционираща система, при която добивът може да бъде допълнително увеличен с порции, които не са изрязани.
След като бъдат нарязани на точни порции, месните продукти се прехвърлят в мултифункционалния модул FPU 500 – зареждаща система за тарелки от TVI. Товарният модул изпълнява много ефективно всички процеси на зареждане. Могат да се зареждат тарелки с размер до 340 x 275 x 80 мм (Д x Ш x В). Производителността на цикъл е средно около 40 тарелки в минута.
Запълнените тарелки след това се прехвърлят във високопроизводителния трейсийлър T 800, предназначен да произвежда MAP опаковки и MultiFresh™ вакуумни скин - опаковки в големи партиди. Той позволява опаковането на тарелки с изпъкване на продукта до 20 мм, но с особено атрактивен търговски вид.
Опаковъчната машина, която може да бъде приспособена към конкретните изисквания на клиентите, има енергийно ефективни системи за задвижване, може да се почиства изцяло и да позволява бързи смени на форматите. Благодарение на управлението на машината IPC06 със сензорен екран, нейната работа е изключително удобна за потребителя. Пакетиращата машина може да се използва от двете страни и се предлага с различни опции за оборудване. 
След това готовите опаковки се етикетират чрез високоефективна етикетираща машина с транспортна лента L 310 от MULTIVAC Marking & Inspection прилагаща D-етикети. Диспенсър за етикети LD 210, предназначен за високите хигиенни изисквания на хранителната промишленост и притежава защитен клас IP69K, поставя етикет с дължина до 500 мм върху горната част на тарелката и след това надолу по двете страни, преди да го приложи върху долната част на опаковката. 
Този тип етикетиране създава много атрактивна опаковка, особено при вакуум - опаковане, тъй като етикетът, който може да е правоъгълник или закръглен, наподобява етикет на ръкава. На Anuga FoodTec 2018 ще се използват хартиени етикети, които имат много висока твърдост и следователно дават особено високо качество на опаковката. 
Пълно интегрираният термотрансферен принтер TTO 10, който позволява на етикетите да се отпечатват с производствени данни или кодове, осигурява трайно и точно отпечатване на всички съответни данни за опаковката. Устройствата за настройка на етикетите с графичен дисплей в контролния терминал на HMI, заедно с настройките за рецепта на машината, записани за конкретния продукт, гарантират, че промените на продукта се извършват лесно и бързо.
В допълнение към това, MULTIVAC ще покаже също така компактната спестяваща пространство и лесна за използване комбинация от контролна везна и метал - детектор (I 211) за надеждно откриване на всички метали. Тяхната твърда и намаляваща вибрациите основа гарантира, че е постигната точна проверка на теглото. Тъй като настройките се запазват с рецептата на машината за конкретния продукт, бързата промяна на продукта не създава проблеми. 

Още новини

RSS виж всички

С над 60% се е увеличило търсенето на жилищни кредити през първите два месеца на 2018 г., отчитат експертите на Пощенска банка

Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в жилищното кредитиране през първите два месеца на годината след динамичната 2017 г.

Huawei представя на българския пазар новия модел P20 lite с FullView дисплей 2.0

Huawei представи новия модел HUAWEI P20 lite, който съчетава дизайн от най-висок клас с изключителна производителност и модерни екстри.

ERP Academy и JobTiger подпомагат кариерното развитие на студенти по бизнес софтуер

Всички бивши и настоящи студенти в магистратурата по „Бизнес анализ и ERP решения“ могат да се възползват напълно безвъзмездно от професионални HR услуги

L’Oreal придобива канадския лидер в добавената реалност ModiFace

L’Oreal обяви придобиването на 100% от канадската компания ModiFace, световен лидер в областта на добавената реалност при разкрасяването.

Turkish Airlines добави Самарканд към постоянно нарастващата си глобална мрежа

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от която и да е друга, добави и Самарканд, вторият по големина град в Узбекистан, към глобалната си мрежа.

Мултивак България ЕООД

Мултивак България ЕООД

Адрес:
ул.Околовръстен път 251, Младост 4, 1715 София
Телефони:
+35929885500; +35929885588