Професионално и качествено изпълнение на цялата линия

Дата: 12 Януари 2018г.

Волфертшвенден, Германия, 10 януари 2018 г. – По време на изложението Anuga FoodTec 2018 MULTIVAC ще представи своя опит и експертиза в областта на автоматизацията и линейните технологии чрез автоматична трейсийлър - линия за опаковане на прясно месо. Опаковъчната линия се състои от порционираща машина за месо и гъвкав опаковъчен механизъм (FPU) от TVI, а също така и високопроизводителен трейсийлър T 800, етикетираща машина с конвейер и система за инспекция от MULTIVAC.
Мултифункционалната и гъвкава система за порциониране GMS 520 singlecut от TVI може да обработва всички видове червено месо и пилешко месо с минимална намеса на оператори – няма значение каква е големината на месото или консистенцията му, порциите винаги са с точно и еднакво тегло, и няма фира. Филета, котлети или стекове могат да бъдат нарязани от малките и средно големи късове, като например могат да се използват замразени късове свинско месо (до -3 ° С) за нарязване на пържоли или руладини и тънки ивици за грил от големи късове, както и продукти на кубчета като гулаш и много други разфасовки. Дори месо с кост може да бъде нарязано на много равномерни резени с GMS 520 singlecut. Ако продуктът е добре темпериран, може да се постигне дебелина на порцията от 1 мм, докато максималната дебелина на резена е 50 мм. Порциониращата машина гарантира, че винаги се постига най-високото качество на продукта, дори при висока производителност, по отношение на рязане, оформяне и подреждане на продукта. Производителността до 4 разфасовки в секунда, заедно с много краткото време за превключване, прави GMS 520 високоефективна порционираща система, при която добивът може да бъде допълнително увеличен с порции, които не са изрязани.
След като бъдат нарязани на точни порции, месните продукти се прехвърлят в мултифункционалния модул FPU 500 – зареждаща система за тарелки от TVI. Товарният модул изпълнява много ефективно всички процеси на зареждане. Могат да се зареждат тарелки с размер до 340 x 275 x 80 мм (Д x Ш x В). Производителността на цикъл е средно около 40 тарелки в минута.
Запълнените тарелки след това се прехвърлят във високопроизводителния трейсийлър T 800, предназначен да произвежда MAP опаковки и MultiFresh™ вакуумни скин - опаковки в големи партиди. Той позволява опаковането на тарелки с изпъкване на продукта до 20 мм, но с особено атрактивен търговски вид.
Опаковъчната машина, която може да бъде приспособена към конкретните изисквания на клиентите, има енергийно ефективни системи за задвижване, може да се почиства изцяло и да позволява бързи смени на форматите. Благодарение на управлението на машината IPC06 със сензорен екран, нейната работа е изключително удобна за потребителя. Пакетиращата машина може да се използва от двете страни и се предлага с различни опции за оборудване. 
След това готовите опаковки се етикетират чрез високоефективна етикетираща машина с транспортна лента L 310 от MULTIVAC Marking & Inspection прилагаща D-етикети. Диспенсър за етикети LD 210, предназначен за високите хигиенни изисквания на хранителната промишленост и притежава защитен клас IP69K, поставя етикет с дължина до 500 мм върху горната част на тарелката и след това надолу по двете страни, преди да го приложи върху долната част на опаковката. 
Този тип етикетиране създава много атрактивна опаковка, особено при вакуум - опаковане, тъй като етикетът, който може да е правоъгълник или закръглен, наподобява етикет на ръкава. На Anuga FoodTec 2018 ще се използват хартиени етикети, които имат много висока твърдост и следователно дават особено високо качество на опаковката. 
Пълно интегрираният термотрансферен принтер TTO 10, който позволява на етикетите да се отпечатват с производствени данни или кодове, осигурява трайно и точно отпечатване на всички съответни данни за опаковката. Устройствата за настройка на етикетите с графичен дисплей в контролния терминал на HMI, заедно с настройките за рецепта на машината, записани за конкретния продукт, гарантират, че промените на продукта се извършват лесно и бързо.
В допълнение към това, MULTIVAC ще покаже също така компактната спестяваща пространство и лесна за използване комбинация от контролна везна и метал - детектор (I 211) за надеждно откриване на всички метали. Тяхната твърда и намаляваща вибрациите основа гарантира, че е постигната точна проверка на теглото. Тъй като настройките се запазват с рецептата на машината за конкретния продукт, бързата промяна на продукта не създава проблеми. 

Още новини

RSS виж всички

The Blueprint връчи две награди за Employer Branding Network в конкурса на b2bmedia

Андрю Морис – основателят на инвестиционната компания The Blueprint, беше част от журито на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателска марка.

Трима от членовете на BNI сред призьорите в Първите годишни награди за Employer Branding

BNI България е сред основните партньори на Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателския бранд.

MULTIVAC на Anuga FoodTec 2018 в зала 9.1, щанд A020

Икономично производство на опаковки със заоблен контур дори и в малки партиди Волфертшвенден, Германия, 16 януари 2018 г. – Благодарение на употребата на иновативен инструмент за рязане по контура, вече е много икономично да се произвеждат опаковки със заоблен контур в малки партиди на термоформовъчна машина.

лидл българия отличена като най-добър работодател НА ГОДИНАТА

Компанията получи втора награда на годишните награди Employer Branding Awards на b2b Media

Кои са призьорите от първите Годишни награди за Employer Branding?

13 компании грабнаха отличията Първите годишни награди на b2b Media за постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на Работодателския бранд.

Мултивак България ЕООД

Мултивак България ЕООД

Адрес:
ул.Околовръстен път 251, Младост 4, 1715 София
Телефони:
+35929885500; +35929885588