Йерун Вайтес става генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“ за Централна и Югоизточна Европа на фармацевтичната компания Sanofi

Дата: 11 Октомври 2017г.

Йерун Вайтес е новият генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“ на водещата фармацевтичната компания Sanofi за Централна и Югоизточна Европа. Той ще управлява бизнеса на компанията в 13 държави в региона - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Г-н Вайтес ще отговаря за разработването и въвеждането на дългосрочни стратегически политики за развитие на бизнес направлението „Общи лекарства“ на 13-те пазара, в унисон със заложените цели на компанията.
Назначението на Йерун Вайтес на настоящата позиция в Sanofi е в контекста на реорганизацията на бизнес направлението „Лекарства обща медицина“ за Европа и обединението на държавите в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, оглавяван от г-н Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия.
Поемайки новата си функция, Йерун Вайтес ще продължи да бъде управляващ директор за България и координатор за всички бизнес направления на Sanofi за 9 държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Тези позиции той заема от 2015 г., като отговаря за внедряването на новия организационен модел в Sanofi, както и за подобряване на представянето на компанията в региона.
Йерун Вайтес има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции в много терапевтични области, както и за разработването на стратегии за нови продукти и бизнес развитие. Г-н Вайтес става част от екипа на Sanofi през 2010 г. като Старши директор, Ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ стратегическия екип за Европа. От 2014 г. до сега той бе генерален мениджър на Sanofi в България, а от есента на 2015 г. и координатор на SECE MCO.
Йерун Вайтес има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, след дипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в областта на маркетинга от Лионския университет.

За Sanofi
Sanofi, световен лидер в здравеопазването, открива, разработва и предлага терапевтични решения, поставяйки в центъра на дейностите си потребностите на пациентите. Компанията е лидер по продажби в България, като заема 4-то място и 3-то място сред иновативните компании в страната. Структурата на Sanofi включва пет глобални бизнес направления: „Диабет и сърдечно-съдови заболявание“, „Лекарства обща медицина и бързоразвиващи се пазари“, „Sanofi Genzyme“, „Sanofi Pasteur“ и „Лекарства без лекарско предписание“. В България Sanofi се стреми да повиши качеството на живот на българите, осигурявайки достъп до иновативни здравни терапии и предлагайки диверсифицирано портфолио от фармацевтични продукти

Още новини

RSS виж всички

Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“

Био продуктите, представени в 14-то издание на зоната „Вкусове от Италия“ се радват на изключителен интерес от посетителите на международните специализирани изложби „Фудтех“ и „Винария“, които се провеждат в Международен панаир Пловдив.

Витализирани вина дебютираха на „Винария“ и грабнаха медали

За първи път на „Винария“ посетителите дегустират вина, създадени под звуците и енергийното въздействие на класическа музика от Бетовен и Вивалди. Още със своя дебют първите в света витализирани вина спечелиха медали от международния конкурс за наградите на изложбата.

24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“

24 експоната станаха победители в Конкурса за иновации на изложбите „Агра“, „Фудтех“ и „Винария“ в Международен панаир Пловдив. В надпреварата участваха рекорден брой претенденти - общо 75 изделия на 56 фирми и научни институти.

Глобалното проучване на Visa показва икономическите ползи за градовете, които преминават към дигиталните разплащания

Нарастващото използване на електронни разплащания чрез мобилно устройство или банкова карта би могло да донесе ползи в размер на 470 милиарда долара годишно за 100 града, включени в специално проучване на Visa, проведено от Roubini ThoughtLab.

Ремонт на Дюзи Инжектори Bosch

София Дизел Център е ремонтно предприятие, специализирано във възстановяването на компоненти от дизеловата горивна система – помпи и дюзи.

V+O Communication

V+O Communication

Адрес:
бул. България 102