Хостинг компанията ICN.Bg отбеляза сериозни постижения в сферата на сигурността през изминалата година

Дата: 10 Януари 2018г.

Нови системи за оптимизация и защита, сертификат за информационна сигурност ISO 27001:2013 и награда за бизнес проект на годината са само малка част от постиженията на компанията през изминалата година
София, 10 януари 2018 г.: През изминалата година хостинг компанията ICN.Bg е успяла да внедри едни от най-съвременните и модерни оборудвания в инфраструктурата си, с които предоставя нови възможности за оптимизация и защита на своите клиенти.
Като оценка на сериозните постижения на компанията е получаването на сертификата за информационна сигурност ISO 27001:2013, като част от цялостната стратегия за повишаване на сигурността и защитата. Сертификатът поставя изисквания към Системите за управление на сигурността на информацията (ISMS) и дава указания за управление и повишаване на сигурността на данните - създаване, внедряване, поддържане и непрекъснато подобряване на системата за управление на информационната сигурност в организацията.
„Стремим се непрекъснато да подобряваме качеството на предлаганите от нас услуги, като един от най-важните ни приоритети и за 2018 г. си остава защитата на клиентите ни и повишаване на тяхното доверие в нас. След вземането на сертификат ISO 9001:2015, се сертифицирахме и по ISO 27001:2013, за да гарантираме не само високо качество на обслужване, но и сигурност. За нас това е поредната стъпка в създаването на една сигурна бизнес среда, която дава увереност на клиентите ни, че информацията, която съхраняват при нас, е защитена.“, заяви Юлиан Бориславов, управител на хостинг компанията ICN.Bg

Сред големите успехи в сферата на сигурността е и внедряването на Radware Defense Pro оборудване за защита на сайтове от DDoS атаки, което работи в симбиоза с изцяло разработената от ICN.Bg уеб защитна стена (WAF). Специализираният хардуер осигурява висока защита на мрежово ниво и ограничава зловредния трафик към потребителския уебсайт. Приложението ActiveAuth за двустъпкова верификация на формите за вход е другата разработка на компанията, от която клиентите могат да се възползват напълно безплатно.
Част от успешно интегрираните системи е и последно поколение технология NVMe, която ускорява уеб сайтовете до 25 пъти. С нея потребителите, използващи споделени хостинг планове, имат възможността да се възползват от последно поколение оборудване и SSD дискове за още по-висока ефективност и бързина на сайта.
Освен разширяването на своето портфолио с услуги, през 2017 г. компанията отвори втори център от клас Tier 3 в гр. Монтана, превръщайки се в първия и единствен до момента хостинг доставчик в България с две точки на присъствие. Центърът предлага решения за съхраняване на информация на отдалечена инфраструктура, работеща спрямо последните тенденции в сферата на кибер защитата и международните стандарти за надеждно съхранение и резервираност на данните.
Успехите на компанията бяха отличени и по време на „Годишните награди на b2b Media 2017”, на които ICN.Bg спечели 1-во и 2-ро място съответно в категориите „Бизнес проект на годината“ и „Бизнес сделка на годината“ след успешното внедряване на софтуера cMailPro в три чуждестранни телекома, което прави българския софтуерен продукт достъпен за над 19 млн. потребители в целия свят.

За ICN.Bg:
ICN.Bg е българска хостинг компания и технологичен лидер на българския пазар в тази сфера. Основана е през 2004 и вече 13 години успешно се доказва като надеждна и бързо развиваща се IT компания, която предлага широка гама от хостинг услуги, в които внедрява последните технологични новости, като спомага за подобряването на работата на сайтовете, платформите и системите на своите клиенти. ICN.Bg е тясно специализирана в повишаване на сигурността на своите клиенти и оперира на външния пазар под няколко различни бранда.

За повече информация:
Гергана Кузманова
ICN.Bg
e-mail: g.kuzmanova@icn.bg
Тел.: 0878 440660

Още новини

RSS виж всички

Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната Web Report: конкурс за чиста журналистика

Изразът “фалшиви новини” се превърна във фраза на годината за 2017 според проучване на Collins Dictionary. Броят търсения в интернет на това словосъчетание е нарастнал с 365%. Според доклада за 2017 г. на “Репортери без граници” България все още е на едни от последните места по свобода на словото и независима журналистика.

HeleCloud сред най-добрите облачни компании в света

HeleCloud е сред финалистите в тазгодишното издание на Cloud Awards Program в категориите „Най-добра облачна инфраструктура“ и „Най-обещаваща стартъп компания“.

BatteryCenter подарява 17% oтстъпка като подарък за края на 2017-та година

BatteryCenter.bg подарява 17% отстъпка за топ най-търсените категории и стоки за Коледните празници

Най-популярните заявки от България към търсачката на Google за 2017 година

„Григор Димитров“, „Парламентарни избори“ и „50 нюанса по-тъмно“ оглавяват класациите за най-чести търсения на 2017 г.

Second Hand дрехите не са това, което бяха

Уикендът с рекордни намаления завладя и един от най-големите онлайн сайтове за търговия в България - remixshop.com.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090