Лекарства за 10 000 лв., медицинска и организационна помощ дари фондация Ориент България на бежанския център в Харманли

Дата: 05 Септември 2017г.

Дарението и хуманитарната дейност бяха в рамките на 3-месечно споразумение с Държавната агенция за бежанците

4 септември 2017 г., София: Лекарства и санитарни консумативи за 10 000 лв., медицинска и организационна помощ дари фондация Ориент България на бежанския център в Харманли в рамките на 3-месечно споразумение за сътрудничество с Държавната агенция за бежанците. От началото на юни в Харманли работиха представители на фондацията - медицинско лице, преводач от арабски, социолог и сътрудник.

От фондацията съобщават, че основните групи лекарства, които са дарили, са анлгетици, спазмолитици, антипиретици, антибиотици, противоязвени, повлияващи кашлицата, антиалергични, кардиологични, очни и УНГ, дерматологични, превързочни консумативи и репеленти. Всяко лекарство бе предоставяно срещу медицински документ, издаден от оторозирано лице, съгласно Закона за лекарствата в хуманната медицина, действащото законодателство и разпоредбите на ДАБ.

„Тримесечната ни мисия в Харманли приключи успешно и по-важното - полезно. Освен необходимите лекарства и консумативи успяхме да окажем на място медицинска и организационна помощ. Благодарим и на нашите приятели от „Аладин Фуудс", които зарадваха всички деца от 2 до 18 години с дюнери при приключването на дейността ни в бежанския център и по случай празника Курбан Байрам.“, каза Азхар Аломар-Златкова, представляваща фондация Ориент България.

През миналата година фондацията направи дарения на обща стойност 15 000 лв. Със събраните средства бяха закупени медикаменти, дезинфектанти, ръкавици, репеленти и др.


Допълнителна информация за „Ориент България“:

Фондация „Ориент България“ е неправителствена организация, която предоставя медицински, социални, образователни и други хуманитарни услуги на уязвими групи на територията на Република България и чужбина. Основната мисия на фондацията, която не принадлежи към никакви политически и религиозни групи, е да оказва спешна медицинска помощ на уязвимите лица, без те да бъдат дискриминирани. В допълнение екипът работи усилено и с цел подпомагане процеса на интеграция, предоставяне на материални дарения и възможности за образование, професионална квалификация и преквалификация. Фондацията е част от структурата на неправителствената организация Orient for Human Relief, основана през 2012 г.

Още новини

RSS виж всички

Коафьорът Наско Папазов за новите тенденции при косите

Новата година е вече тук, а с настъпването й няма нищо по-хубаво от това да поставим своето стилно начало като адаптираме най-новите тенденции в косите, както съветва коафьорът Наско Папазов от Studio N-Stage.

Диляна Попова, Асен Блатечки, реалити звездата Александра Богданска и Преслава Пейчева се събраха на снимачната площадка на Derma-Act

Орлин Павлов и Златните момичета на художествената гимнастика отново застанаха един до друг в мисията за качествена грижа и равенство в обслужването на всички пациенти „Единствено здравето е от значение“

Кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“ се разраства: Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите ще храни нуждаещи се 2 пъти седмично

Кампания „Топъл обяд“ се разширява и вместо само един ден, ще осигурява топла храна на нуждаещите се 2 дни в седмицата – в понеделник и петък.

Благотоврителното бягане "36 часа" привлече над 16 хил. лв. дарения за децата с онкохематологичи заболявания

По време на събитие в Park Center Sofia днес организаторите на 36-часовото бягане на Краси Георгиев обявиха резултатите от кампанията

Българите спестили 18 млн. лева с карта за лоялни клиенти в една верига супермаркети

Българите спестили 18 млн. лева с карта за лоялни клиенти в една верига супермаркети

Intelday Solutions

Intelday Solutions

Адрес:
ул. "Цар Симеон" 57
Телефони:
Tel.: (02) 981 4625