Нова колекция чай от Rosey's mark

Дата: 17 Ноември 2014г.

Роза, лавандула и мурсалски чай – три избрани български цветя-билки с характерни полезни свойства. Три вида чай, носещи три различни настроения, които са представени със специалното участие на очарователната млада актриса Симона Халачева. Романтично-закачлива, Симона попада в три различни ситуации от ежедневието, в компанията на трите вида чай от новата чаена колекция на Rosey’s mark.

Роза
Любов и Радост, това е настроението, което носи най-романтичното цвете на света. Това е и състоянието, в което се превъплъщава Симона за представянето на чая от рози. С розови устни, тя отпива от розовия чай, а в сърцето й нахлува вълна от романтични розови вълнения. А историята на розите е в нейната чаша:
„Чаят от рози, набран в ранни зори в Долината на Розите, с нежния си аромат изпълва със спокойствие, радост и любов. Притежава естествено успокоително, противовъзпалително и антимикробно действие; съдържа витамини A.B3,C,D,E. Любопитен факт е, че от векове това ядливо романтично цвете попада в списъка на афродизиаците. Освен това има доказано благотворно действие върху чувствителна кожа. Чаят спомага и ускорява храносмилането.“

 

Лавандула
Релакс и Спокоен Сън – толкова нужни след изморителния и претрупан с мисли и действия ден на градското момиче. Чаша чай от лавандула се подава над топлите завивки в отпочиващите ръце на Симона. Какви ли мисли довявя в главата й отпускащият лавандулово-лилав аромат?
„В Долината на Розите в България се намират и обширни лавандулови полета, които превръщат страната в световен лидер в отглеждането на лавандула. Характерна подправка във френската и средиземноморската кухня, сушената лавандула под формата на чай е известна с успокояващите и обезболяващите си свойства. Чаша чай от лавандула може да помогне при безсъние, нервност, стрес и сърцебиене. Намалява главоболието и менструалните болки. Използван също при редица храносмилателни оплаквания като нервен стомах и метеоризъм.“

  

 

Мурсалски чай
Здраве и Дълголетие, непреходните ценности на живота се съхраняват в близостта с природата. Стига да излезем от затворените градски стени и да вдишваме с пълни дробове свежия планински въздух. Вижте как Симона наднича между боровете...
”Растение – ендемит от района на Балканите, мурсалският чай под формата на запарка традиционно се използва като естествен лек срещу простуда, грип, кашлица и алергии. Билката има антиоксидантно и имуноукрепващо действие; съдържа редица микроелементи отговорни за правилното функциониране на човешкото тяло – цинк, желязо, мед, натрий, калий и др. Намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт и инсулт. Спомага превенцията на ракови заболявания и остеопороза. Забавя стареенето на клетките. Вярва се, че ежедневната консумация на този чай е ключът към дълголетието на хората в Родопите.“

В нова опаковка, за чаша чай всеки ден
Романтична и стилна, новата визия на чаената колекция цели да запази усещането за лукс и изящество, с които Rosey’s mark привлече вниманието още при създаването на марката през 2012-та със серията луксозни подаръчни кутии в сребристо. Сега обаче акцентът е насочен към предлагането на една удобна и достъпна опаковка за любителите на био чай, които консумират топлата напитка ежедневно. При комбинацията на тези две цели се роди хартиеният плик с функция за многократно затваряне.
Внимание към дизайна - това е основният инструмент, чрез който новата чаена колекция на Rosey’s mark привлича погледа. Трите вида чай, лесно разпознаваеми като част от една и съща колекция, са кодирани цветово в розово, лавандулово лилаво и чаено зелено. Лицето на опаковката е украсено от нежни акварелни илюстрации на роза, лавандула и мурсалски чай. Мигновеното възприятие се улеснява допълнително и от името и свойствата на всеки един чай, указани кратко и ясно едновременно на български и английски език. Създаден за ежедневна консумация, в тази опаковка чаят на Rosey’s mark изглежда достатъчно привлекателно и за подарък-посланник на българския вкус.

 

Симона Халачева
Сред най-младите таланти на българската театрална сцена, Симона Халачева завършва НАТФИЗ ‚Кръстьо Сарафов‘ през 2012-та, със специалност ‚Актьорство за драматичен театър‘ в класа на Стефан Данаилов. Снимала се е в сериали, реклами и музикални клипове. Най-голямата сцена за нея обаче засега е театралната. Непосредствено след дипломирането си, тя става част от трупата на ‚Театър София‘. В репертоара й са представленията Скачай!, Парижката Света Богородица, Госпожа Министершата, Ян Бибиян, Сватбата на дребния буржоа, Генерална репетиция за самоубийство и Животът е прекрасен (Народен Театър). Сред тях с най-голяма популярност вероятно е „Парижката Света Богородица“, където, в ролята на Есмералда, Симона си партнира с Калин Врачански (Квазимодо) и Пламен Манасиев (Клод Фроло).
Интензивната работа на театралната сцена не спира, в момента Симона участва в подготовката на най-новото представление на ‚Театър София‘ – Питър Пан, с премиера на 14-ти декемри 2014 г.
В натоварената си програма, между репетициите и представленията, Симона с лекота влезе в още една роля - на лице на новата чаена колекция на Rosey’s mark.

 

Екип:
Модел: Симона Халачева
Фотограф: Мери Калъчева
Дизайн на опаковката: Анна Николова
Планиране и текст: Росица Паунова


Чаената колекция на Rosey’s mark можете да намерите в избрани магазини на територията на София и в електронния магазин на марката, на www.roseysmark.com.

 

Още новини

RSS виж всички

Разнообразие в секса със секс играчки

Все повече хора разнообразяват забавленията в леглото със секс играчки, еротично бельо и нестандартни секс игри.

Cartoon Network и Boomerang – акценти за март

Вижте какво ново да очаквате по каналите Cartoon Network и Boomerang през месец март. Вижте какво ново да очаквате по каналите Cartoon Network и Boomerang през месец март.

Шкафове без дръжки, 3D стени и каменен паркет на изложението за интериор „Дибла“

Мебели без дръжки, 3D стени и паркет с вид на камък са само част от експонатите, които смаяха посетителите на първото издание на изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“. То продължава до 25 февруари 2018 г. в Международен панаир Пловдив.

Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“

Фамилията на известния италиански певец Андреа Бочели презентира на зоната „Вкусове от Италия“ за първи път вина и кафе.

Дизайнерката на Ищар с престижна модна награда

С награда на тазгодишната церемония на Lifestyle Awards бе удостоена дизайнерката Севдалина Дякова. Нейните тюрбани бяха изключително високо оценени в категорията "Иновативен моден бранд".

Rosey's mark

Rosey's mark

Адрес:
София
Телефони:
Връзки с медиите: 0898 912359