Безплатни прегледи за диабетна ретинопатия и макулна дегенерация

Дата: 04 Януари 2018г.

Екипът на отделението по очни болести в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив започва безплатни прегледи.
Кампанията ще се проведе от 15 до 31 януари 2018 г. със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите. За консултациите не се изискват направления от личните лекари, но е необходимо пациентите да си запазят час на тел: 0879/097-074. Това може да стане след 8 януари.
Този път вниманието на офталмолозите е насочено към хората над 50 години, преживели редица общи и локални заболявания, които увреждат очното дъно /б.а. - ретината/. В тази възрастова група е значителен броят на страдащите от макулна дегенерация и диабетна ретинопатия, а те са причина за загуба на зрение при около 30 % от населението в развитите страни, посочи началникът на отделението д-р Димитриос Власиадис.
Исхемията и възрастовите промени водят до тежки органични промени и загуба на зрителни клетки. Дори при прозрачни очни среди наличието на органична увреда на ретината не позволява на зрителния анализатор да възприеме и обработи информацията от околния свят.
Проследяването и профилактиката на диабетиците и хората във възрастта над 50 години е от съществено значение за превенцията и ранната диагностика на заболяванията на очното дъно.

Още новини

RSS виж всички

Учител N 1 в света по арменски език навърши 70 години и получи куп поздравления от цял свят

Учител N 1 в света по арменски език Елизабет Вартанян чества днес 70-годишен юбилей. Председателката на Сдружение за култура и просвета „Ереван“ в Пловдив бе отрупана с поздравления от роднини, близки и приятели от цял свят.

Volvo Trucks пуска на пазара електрически камиони през 2019 година

Без шум и вредни емисии товарните автомобили могат да поемат дистрибуцията в градовете късно вечер и през нощта.

Акцентите на Дисни Ченъл за февруари

"Домът на Рейвън", "Аз съм Луна", "Домът на Рейвън", "Клонинги в мазето: Елитна сила" са само част от заглавията, с които ще ви срещне Дисни Ченъл през месец февруари.

Специалисти от „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена

Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена днес от екип на АГ болница “Майчин дом”. Лекарите отстранига две миоми с размер по 25 сантиметра всяка. Майката и плодът са в стабилно състояние.

Pulse Fitness & Spa дари 12,570 лева за рехабилитация на деца в неравностойно положение

Pulse Fitness & Spa дари днес пътека-тренажор на стойност 12,570 лева на фондация „Сийдър“, обяви изпълнителният директор на спортния клуб Андон Атанасов.

ПР агенция Golden Crown

ПР агенция Golden Crown

Адрес:
Пловдив, ул. "Филип Македонски" 37
Телефони:
0888/304-704