За отделението по ортопедия в МБАЛ „Медлайн“: Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите дарява импланти на пациенти със счупени глезени

Дата: 12 Януари 2018г.

Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите ще осигури безплатни импланти за всички пациенти, които счупят глезените си през януари и февруари и се лекуват в ортопедията на МБАЛ „Медлайн“. Тези консумативи не се осигуряват от Здравната каса /НЗОК/, а са доста скъпи – от 500 до 1500 лв. Това съобщиха началникът на отделението д-р Янаки Янакиев и президентът на Ордена доц. д-р Невен Енчев, които изтъкнаха, че дарението ще е от голяма полза за пострадалите, а болницата има готовност веднага да започне прием на пациенти.
Д-р Янакиев припомни, че зимата е периодът, когато се увеличават случаите на счупвания при падания. Най-тежките травми са на тазобедрените стави, които се лекуват оперативно, в противен случай здравето и животът на пациентите е в риск, защото нелекуваните счупвания водят до залежаване и до смъртен изход.
За щастие броят на счупванията на тазобедрените стави не е толкова голям, колкото е на глезенните, които най-често довеждат пострадалите в кабинета на ортопеда, заяви началникът. Според него половината от тях могат да бъдат излекувани успешно чрез гипсова имобилизация. Останалите 50% обаче се налага да бъдат оперирани, за да се постигнат стабилни резултати, дори да няма рана на крака. При тях поставянето на гипс или ортеза не дава добър резултат и човек може да остане сакат за цял живот.
Д-р Янакиев, който бе отличен в кампанията „Достойните българи“ за финансовата подкрепа, която оказва на своите социално слаби пациенти, с което им гарантира пълноценното лечение, отбеляза, че оперативното лечение у нас е не само социален, но и финансов проблем. НЗОК не покрива консумативите при счупване на глезенната става и разходите са за сметка на болния и неговите близки. Това е проблем за хората с ниски доходи и особено за пенсионерите, които са и най-голямата част пострадали със счупени глезени. Такава фрактура обрича възрастните хора на инвалидност, невъзможност да се обслужват и ако нямат близки, които да се грижат за тях - на смърт.
По тази причина помощта на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите за пациентите на отделението в този момент е изключително ценна, посочи известният ортопед.

*снимката на д-р Янакиев от церемонията на наградите "Достойните българи" 2017 г. е на вестник "24 часа".

Още новини

RSS виж всички

РЕМОНТ ПОМПА ДЮЗА BOSCH

Помпа Дюза ремонт и рециклиране в София Дизел Център. В дизел сервиза помпа дюзите трябва да се донесат демонтирани от превозното средство, след което се почистват през ултразвукова вана и се проверяват през стенд за проверка на помпа дюза.

КОДИРАНЕ НА ДЮЗИ

Кодиране на дюзи на стендове Дизелланд от София Дизел Център.Стендовете CR- JET 4Е и CR- JET 4М са предназначени за тестване и кодиране на Common Rail инжектори.

Топ гримьорът Джулия Ангелова обучава млади таланти

Камелия ще е ексклузивен гост на грим семинара

Безплатни консултации в София със светило в областта на диабетната хирургия

На 24 март 2018г. В представителния офис на Най – широката болнична мрежа Медикъл Парк ще гостува Проф.Др. Тургут Ипек.Специалистът ще консултира безплатно пациенти интересуващи се от диабетна хирургия.

ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ОБНОВЯВА НОВИ 25 МАГАЗИНА ЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ УДОБСТВО ПРИ ПАЗАРУВАНЕ

И тази година магазините ще посрещнат с по-удобна подредба на стоките, повече простор и по-модерна визия

ПР агенция Golden Crown

ПР агенция Golden Crown

Адрес:
Пловдив, ул. "Филип Македонски" 37
Телефони:
0888/304-704