152 отличници във Випуск 2012 на Факултета по математика и информатика на ПУ

Дата: 21 Март 2013г.

 


Със 152 отличници от общо 434 завършващи ще се дипломира на 23 март, събота, Випуск 2012 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Това обяви пом.-деканът на ФМИ проф. д-р Манчо Манев. Той уточни, че с ОКС “Бакалавър” са 260, от които 48 с отличен успех, а с ОКС “Магистър” – 174, като 104 от тях са отличниците.

Промоцията на абсолвентите ще започне с артистична програма в 15:00 ч. в Спортната зала на ПУ “Паисий Хилендарски” на бул. “България” № 236. По късно към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканското ръководства, както и бъдещите им работодатели и представители на местните и държавните власти.

Към кадрите на ФМИ проявяват традиционен интерес редица водещи фирми и институции, където са реализирани успешно голяма част от възпитаниците на факултета. Част от тези потребители на нашите кадри и тази година ще наградят абсолвентите, обясни проф. Манев. Сред тях са фирми като CSC, “Вискомп“ ООД, “Мусала Софт“, “Ейсик Депо“ и “ОРАК Инженеринг“.

40 от българските служители на международната компания за информационни технологии - CSC, са възпитаници на Факултета по математика и информатика. Общо 28 служители, завършили ФМИ на ПУ “Паисий Хилендарски”, има и пловдивското дружество “Вискомп” ООД, клон на немската компания Euroweb Group с централен офис в Дюселдорф.

Шестима дипломирани във ФМИ към момента са назначени в “Мусала Софт” - водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги. “Ейсик Депо”, която е създава съвременен дигитален дизайн, верификация, аналогов дизайн и оформление, е наела 10 възпитаници на ФМИ. В софтуерно консултантската фирма ОРАК Инженеринг работят 9 служители завършили Факултета по математика и информатика на ПУ, разказа проф. Манев.

Випуск 2012 на ФМИ 48-ият поред. Във факултета годишно се обучават около 2000 родни и чужди бакалаври, магистри и докторанти по математика, информатика и информационни технологии. Тези млади хора успешно се реализират не само в страната, но и по света, подчерта проф. Манев. Факултетът по математика и информатика на Пловдивския университет е вторият по големина производител на подобни кадри у нас, но се очертава и като една от водещите образователни и научни институции не само в България, но и в Европа, подчерта пом.-деканът.
 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Mega Communication Ltd.

Mega Communication Ltd.

Адрес:
Пловдив 4023, бул. "Освобождение" №3, офис 336
Телефони:
+359 32 993 215
+359 882 82 91 68