AV-TEST дава на Avast награда за 100% антивирусна защита в реалния свят

Дата: 12 Декември 2017г.

Независимата лаборатория за изследване на антивирусен софтуер представи своята оценка след като подложи продукта на чешката компания на всички необходими тестове.

През месеците септември и октомври тази година независимият институт за сигурност в информационните технологии AV-TEST е изследвал 21 продукти за сигурност за домашни потребители. Avast Free Antivirus е преминал тестовете и се е справил напълно успешно като е спрял атаката от всички почти 10 000 злонамерени файлове, които са му били подадени за проверка.

Тестът е бил извършен с цел да предизвика водещите модерни антивирусни продукти срещу заплахи от реалния свят като са били използвани напълно реалистични сценарии за компрометиране на сигурността. Около 200 вида от тестовия малуер са били т.нар. заплахи "нулев ден", което означава, че са представлявали реален риск, също като тези заплахи, които се срещат ежедневно при ползване на уеб сайтове или получаване по електронната поща. Това е била най-важната част от изследването, тъй като тя е трябвало да провери как се справят всички антивирусни програми с нови, непознати заплахи, пред които се налага да се изправят, в реално време.

Другите опасни малуер образци са били широкоразпространени и преобладаващо наложили се заплахи, които са били открити в рамките на 4 седмици преди тестовия период – те са включвали вируси, червеи, троянски коне и други.

Avast Free Antivirus е демонстрирал пълен успех и способност да открие всяка от тези заплахи и да ги обвезвреди. Така е показал, че е действително киберсигурност от следващо поколение. Повече за доклада на AV-TEST можете да научите в сайта им.

За да изтеглите и инсталирате подходящият продукт за 100% защита на вашите компютри срещу най-съвременните заплахи, можете да посетите сайта на СОФТШОП ЕООД, като дистрибутор за България, и изберете съответния продукт:

  • Avast Antivirus за малък офис
  • Avast Antivirus за по-голям бизнес
  • Avast Antivirus за дома.

За Avast

Avast е една от най-големите компании за компютъра сигурност в света, която използва следващо поколение технологии за борба срещу съвременните кибератаки в реални време. Техният подход при справяне със заплахите се различава от този на останалите компании по това, че те имат притежават софтуерна машина с развит изкуствен интелект, основана на облачни технологии, която постоянно обработва данни от над 400 милиона потребители, учейки се с безпрецедентна скорост и постоянно усъвършенствайки се с всеки изминал ден. Със закупуването на конкурента си AVG през 2016 година, двете компании Avast и AVG обединиха екипите и усилията си и днес техните продукти се ползват от около 20% от всички потребители на антивирусни програми в света.

СОФТШОП ЕООД е упълномощен дистрибутор на Avast и AVG за територията на България.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

СОФТШОП ЕООД

СОФТШОП ЕООД

Адрес:
София, 1612 ж.к. "Лагера", ул. "Хризантема" 20 Вх. Б
Телефони:
02 955 22 53
0878 220 110