AVG представи характеристика “Не следи” за активна защита на поверителността онлайн

Дата: 12 Април 2012г.

Новият сервизен пакет от AVG Technologies дава контрол на потребителите над онлайн следенето в Интернет при посещаване на познати и непознати сайтове

AVG Technologies, доставчикът на Интернет и мобилна сигурност на приблизително 110 милиона активни потребители, представи пред пазара на продукти за сигурност в Интернет активната опция „Do Not Track“ („Не следи“).

“Тази характеристика е създадена с цел да върнем контрола на онлайн поверителността на информацията в ръцете на самия потребител. В AVG помагаме на Интернет потребителите да бъдат спокойни, като от днес вече също ги информираме за проблеми със следене на действията им от посещаваните сайтове – това е логично разширение на нашата насочена към общността платформа“, казва Джей Ар Смит, главен изпълнителен директор на AVG Technologies. “Ние вярваме, че всички Интернет потребители трябва да знаят как техните онлайн данни се събират и използват и те трябва да имат съответните софтуерни решения за това. В AVG сме горди да продължим да работим върху иновативни технологии фокусирани върху поддръжката на Интернет потребителите, за да са защитени и да останат в контрол на своята поверителна информация докато са онлайн.”

Днес, често се случва сайтовете да събират данни за потребителите. Въпреки, че по принцип това не е лошо, някои сайтове споделят потребителски данни с трети страни и потребителите, а също така и създателите на политики за сигурност, все повече са загрижени за тази практика. Например, някои форми на проследяване позволяват на рекламодателите да следват потребителите в Интернет и да им доставят целенасочено точно определени реклами в множество различни сайтове по начини, с които потребителите не са запознати.

“Ние продължаваме да слушаме нашата силна общност от почти 110 милиона потребители и постоянно сме фокусирани да насочваме нашите разработки към иновативни технологии”, добавя Джей Ар Смит. “Днес ние представихме още един важен компонент за сигурност „Do Not Track“, който вече е наличен в последната версия на AVG 2012 и ще бъде доставен до всички наши настоящи клиенти. Тази нова характеристика е безплатна, защото вярваме, че всички клиенти имат право да контролират поверителността на данните си, докато са онлайн.”

През последния месец администрацията на Обама предложи “Закон за правата на клиентите” свързан с поверителността, а Европейския Съюз преди това също предложи подобни инициативи. Главният служител по политиката на AVG Сайобан МакДермот добавя: “AVG се стреми към водеща роля в бъдещето на поверителността на информацията на клиентите и работи активно от двете страни на Атлантическия океан. Причината AVG да стартира “Do Not Track” е, че вярваме в правото на потребителите да имат контрол над данните си и пълно спокойствие.”

Пасивният “Do Not Track” беше представен от World Wide Web Consortium (W3C) и разчита на доброволните действия на потребителите за работата на тази характеристика за уведомяване. W3C сервизният пакет добавя пасивен „Do Not Track“, който е пуснат по подразбиране. Поради факта обаче, че обслужването е доброволно, клиентите нямат реален контрол върху събирането на данни. Напълно противоположно, новата и активна опция “Do Not Track” на AVG допринася за поверителността, като информира клиентите и им предлага избор директно да блокират проследяването или да го включват или изключват, когато пожелаят.

Всички нови клиенти закупили продукти AVG 2012 и настоящи клиенти ще получат новата характеристика на продукта безплатно и ще бъдат автоматично защитени от сайтове и мрежи, които навлизат в личното им пространство. Едновременно с това, потребителите могат да променят настройките зададени по подразбиране като сами определят нивото на контрол.

Друга нова характеристика в новия сервизен пакет на AVG е така наречения WiFi Guard, който предлага защита от достъп до непознати или нежелани WiFi точки. Лаптопи, които са настроени за автоматично включване към налични в близост WiFi мрежи са лесни за използване извън офиса, но могат да изложат сигурността на потребителите на риск. Например, киберпрестъпници могат да създадат измамнически точки за WiFi достъп използвайки имена на известни вериги хотели, кафенета или обществени доставчици на WiFi, и така да пробият сигурността на клиента или да го подслушват. Сега след новия сервизен пакет на AVG 2012, в такива случаи на потребителя ще се покаже автоматично прозорец, който го уведомява, ако неговото безжично устройство прави опит да се свърже с публична WiFi точка за достъп, която не е била използвана до момента.

Новият сервизен пакет на AVG 2012 е наличен във всички продукти AVG 2012 за дом и малък офис и може да се изтегли от http://www.AVG.com/download за следните продукти:

  • AVG Internet Security 2012 – Цялостна защита за всичко, което правите онлайн
  • AVG Anti-Virus 2012 – Изключителна защита, която няма да ви изостави
  • AVG Anti-Virus FREE – Оригиналната БЕЗПЛАТНА защита

За AVG Technologies

Мисията на AVG е да опрости, оптимизира и подсигури използването на Интернет, като даде спокойствие на потребителите на продуктите им в свързания свят. Мощните, но лесени за използване софтуер и онлайн услуги на AVG, дават на потребителите пълен контрол над онлайн присъствието им. Чрез избиране на софтуер и услуги от AVG, потребителите могат да станат част от сигурната глобална потребителска общност и да се възползват от взаимните ползи за защита и поддръжка. AVG има приблизително 110 милиона потребители и предлага продуктово портфолио за частни лица, малки и средни фирми, в което са включени Интернет сигурност, оптимизация на производителността на компютрите, онлайн архивиране, мобилна сигурност, защита на личните данни и софтуер за сигурност на семейството.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Condusiv Technologies, StarWind Software, I.R.I.S. Group и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, компютърни мрежи и бази данни, системни инструменти и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са производствени и търговски фирми, телекомуникационни компании, банки и застрахователни дружества, министерства, областни и общински администрации и др. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg/

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

СОФТШОП ЕООД

СОФТШОП ЕООД

Адрес:
София, 1612 ж.к. "Лагера", ул. "Хризантема" 20 Вх. Б
Телефони:
02 955 22 53
0878 220 110