AVG представи новите си мощни продукти за сигурност и производителност за 2017 г.

Дата: 15 Януари 2017г.

В момента са достъпни за изтегляне във вариантите за домашни потребители, но скоро ще са на разположение и при лицензите за малки бизнеси с до 10 компютъра.

Avast и AVG Technologies обединяват усилията си заедно, за да създадат мощни водещи продукти за сигурност в Интернет и увеличаване на производителността на системите, за да се справят с криптиращите вируси, хакерите и крадците на данни докато запазват компютрите бързи и чисти.

AVG 2017

 

Avast Software, лидерът в продуктите за цифрова сигурност сигурност за домашни и бизнес потребители, обяви излизането на версия 2017 на водещите продукти на AVG – AVG AntiVirus FREE, AVG Internet Security и AVG TuneUp. Пуснати по-малко от 120 дни след като Avast придоби компанията AVG, тези нови продукти комбинират най-доброто от технологиите на Avast и AVG, за да предоставят несравнима и лесна за използване защита заедно с разширения за производителността на клиентските компютри, запазвайки управлението на софтуера ясно, лесно за достъп и с опростен външен вид.

Тези, които използват AVG AntiVirus FREE и AVG Internet Security сега ще получат защита в реално време срещу ‘нула-секунден’ малуер, благодарение на интелигентния файлов скенер CyberCapture, който е разположен "в облака". Последните версии защитават потребителите от вируси и малуер, включително ransomware (криптиращ злонамерен софтуер), предпазват от хакване на системата, подсигуряват дейностите в уеб и ползването имейл комуникацията, като запазват сигурни личните данни. Новият потребителски интерфейс прави продукта лесен за инсталиране, настройване и поддържане от едно единствено място.

Интегрирано е безплатно сканиране на производителността чрез използване на AVG TuneUp в продуктите за сигурност, за да помогне на клиентите да намалят задръстването с ненужни данни и да поддържат компютрите си работещи безпроблемно. Пълният продукт AVG TuneUp е разширен с изцяло нов софтуер за осъвременяване на приложенията в компютъра, който проверява за нови версии и поправки на най-известните компютърни програми, за да може да се елиминират уязвимостите, да поправят грешките и да добавят нови характеристики.

Какво е новото при различните продукти?

AVG AntiVirus FREE: Бързото увеличаване на количеството и влиянието на кибер-заплахите днес означава, че защитата на всяко PC е по-важна от всякога преди и потребителите на безплатната версия сега получават следните предимства:

 • Защита на компютъра: Защита в реално време, която осъвременява сигурността на отделните компютри и мрежите автоматично и предпазва системите от вируси, шпионски софтуер, криптиращи троянски коне, руткити и други видове отвратителен малуер. Чрез използване на развити технологии за изкуствен интелект и анализ в реално време, защитният софтуер спира дори най-новите заплахи и предпазва потребителите.
 • Сигурност за Интернет и електронната поща: Блокира несигурни линкове, опасни файлове за изтегляне и нежелани прикачени файлове към имейлите.
 • Бързо приоритетно осъвременяване: Подсигурява незабавна защита, която преди е била налична само при платените варианти.
 • Нов пасивен режим: позволява на хората да персонализират своята сигурност като разрешава да стартират два защитаващи продукти на компютъра си заедно.
 • Нов онлайн щит: Сканира за опасни сайтове, линкове и файлове за изтегляне, за да предпази потребителите сигурни докато посещават любимите си сайтове.

AVG Internet Security: за върховна защита, потребителите могат да надградят до AVG Internet Security, който допълнително защитава срещу хакери, предпазва личните данни по-добре и подсигурява онлайн пазаруването, банкирането и плащанията.

 • Защита от хакери: Предпазва от това кибер-престъпниците да получат достъп до лични файлове, снимки и пароли.
 • Защита на личните данни: Позволява на потребителите да криптират и крият техните най-конфиденциални снимки и файлове или напълно да заличат нежелани материали от компютъра си.
 • Защита при плащания: Идеален при посещаване на сайтове, онлайн пазаруване и банкиране. Блокира нежеланите (спам) и измамническите (скам) писма. Помага на хората да избягват копирани фалшиви сайтове и инцидентното подаване на парола или номер на кредитна карта към престъпници. Използва Avast Secure DNS за да подсигури извършването на плащания, включително и характеристиката Anti-Spam.
 • Нова характеристика за сигурен DNS: Проверява IP адреса на сайта като използва защитени DNS сървъри, за да е сигурно, че трафикът не се пренасочва към измислени сайтове по време на пазаруване и онлайн банкиране и така защитава потребителите срещу измами, подвеждащи писма и насочване към фалшиви сайтове.

AVG TuneUp: Потребителите могат да се наслаждават на голям брой нови характеристики и подобрения:

 • Автоматично осъвременяване на софтуера: AVG TuneUp надгражда над основните си силни страни за почистване на системата от ненужни файлове и подобряване на производителността на компютъра чрез използване на патентовани технологии към автоматично и тихо обновяване във фонов режим на важни софтуерни продукти като Skype, Adobe Reader, Flash и Chrome. Клиентите на AVG могат да изберат да разчитат на автоматичното осъвременяване или да извършват ръчно проверки за нови версии, когато желаят.
 • Режим на приспиване: Патентованата към AVG TuneUp разширена технология Sleep Mode подобрява скоростта чрез поставяне на неизползваните приложения в режим на ‘заспиване’ и стартира само нужните такива. Това намалява използването на батериите при лаптопите и задръстването на мрежовия трафик до минимум като компютрите започват да работят много по-добре, сякаш току-що е започнало използването им.

Винс Стеклер, главният изпълнителен директор на Avast казва: “Комбинацията от AVG и Avast при откриване и анализ на заплахи ни дава несравним достъп до информация за насоките, в които работят кибер-престъпниците. Ние проследяваме, например, че криптиращите заплахи са се увеличили с над 105% между 2015 и 2016 г., и на основата на тези данни предполагаме, че тази тенденция ще се запази. Запознаването на потребителите за пропуските в сигурността също е на високо ниво, след като много от тях са пострадали от хакерски и криптиращи атаки през изминалата година. Във време, когато ние се свързваме все повече и повече онлайн, сигурността става осъзнато решение и ние окуражаваме хората да изберат продукти, които са подходящи за техните специфични нужди.”

Можете да научите повече за продуктите на AVG и да намирате за изтегляне винаги последните версии в сайта на производителя или в сайта на упълномощения дистрибутор на AVG за България.

За Avast

Avast Software (www.avast.com), е глобален лидер в цифровите продукти за сигурност за домашни и бизнес потребители, защитавайки над 400 милиона устройства. Avast предлага продукти под брандовете Avast и AVG, за да защити хората от заплахи в Интернет с една от най-напредналите мрежи за откриване в света. Цифровите продукти на Avast за мобилни устройства, Windows компютри и Mac са сред най-добрите и са сертифицирани от VB100, AV-Comparatives, AV-Test, OPSWAT, ICSA Labs, West Coast Labs и други. Avast е подкрепена от водещи глобални частни инвеститори като CVC Capital Partners и Summit Partners.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

СОФТШОП ЕООД

СОФТШОП ЕООД

Адрес:
София, 1612 ж.к. "Лагера", ул. "Хризантема" 20 Вх. Б
Телефони:
02 955 22 53
0878 220 110