AVG с награда за най-добър продукт в класа си за „Използваемост на управлението“ в тестове на The Tolly Group

Дата: 27 Април 2012г.

AVG Technologies (NYSE: AVG), водещ доставчик на Интернет и мобилна сигурност обяви публикуването на резултатите от тестове за използваемост на управлението при софтуера за ИТ сигурност на крайните точки за малкия бизнес, обявиха от дистрибутора за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД. В тестовете на пакетът AVG - Internet Security Business Edition 2012 е дадена оценка за най-добра използваемост в класа си срещу други конкурентни софтуерни пакети, тествани при извършване на различни задачи, свързани с управлението.

Сравнителните тестове, в които са били оценявани подобни продукти от десет водещи компании за сигурност, са били направени от The Tolly Group, една от водещите независими лаборатории за тестове в света. Оценката подчертава предимствата на последната най-нова защита от AVG за крайни устройства, която е предназначена за малки и средни бизнес мрежи – такива, при които леснотата на използване е от първостепенна важност.

В сравнение с конкурентните софтуерни продукти при цялостното тестване, AVG Business Internet Edition 2012 е показал определен брой ползи и предимства за малките и средни бизнеси. Най-важните сред тях, определени от The Tolly Group, са: леснотата, с която потребителите могат да намерят и инсталират защита на крайната точка; простота на създаването на нови политики (например откриване на потенциално опасна програма и разрешаване на ползването и само в една крайна точка); яснота и недвусмисленост на изпълнение на отдалеченото почистване на заразена машина; възможността за бързо и безпроблемно конфигуриране на осъвременявания, които да включват приложението, антивирусната машина и кръпките.

The Tolly Group препоръчва на потребителите да търсят софтуерни решения за сигурност, които дават стабилна защита в лесен за инсталиране и използване пакет. Това позволява на потребителите да спестят време докато използват софтуер, което се дължи на бързото внедряване и намаляването на риска за разпространение на вируси в бизнес мрежата, казва доклада.

“Нуждите за сигурност на малкия и среден бизнес не са различни от тези на големите организации“, казва Ювал Бен-Ицхак, главен технологичен служител в AVG. “Ако малките и средни фирми нямат същите ИТ ресурси на разположение, за да управляват инсталирането и промените в осъвременяването на политиките, това не означава, че трябва да имат по-лошите продукти.”

“Нашите тестове показаха, че решението на AVG може да спести на потребителите ценно време за управление и че е едно от най-лесните за използване при най-обикновените задачи като стартиране на сканиране или инсталиране в малки и средни бизнес мрежи”, казва Кевин Роли, основател на The Tolly Group.

AVG Internet Security Business Edition 2012 е създаден, за да помага на малките и средни бизнеси да се справят с постоянни нарастващите и развиващи се заплахи за сигурността. Пакетът включва иновативна комбинация от подобрена скорост, защита, изгодна цена и спестява време. Сканирането има по-малко прекъсвания и минимално използване на ресурсите, при осигуряване на антивирусната защита и Интернет сигурността в много насоки - от имейл и уеб, до растящия брой заплахи като кражбата на лични данни, социално инженерство и използването на социалните мрежи за бизнес цели. Продуктът предлага лесно за използване централизирано управление.

Тестовете на The Tolly Group, показващи използваемостта на управлението дават предимство на AVG на страниците на SC Magazine, като решението получава 5 от 5 звезди в отношението „стойност-за-пари“.

Можете да прочетете повече за направените тестове, които са били обработвани в продължение на месеци и представени наскоро, като се регистрирате и изтеглите документа на английски от сайта на The Tolly Group.

За AVG Technologies

Мисията на AVG е да опрости, оптимизира и подсигури използването на Интернет, като даде спокойствие на потребителите на продуктите им в свързания свят. Мощните, но лесени за използване софтуер и онлайн услуги на AVG, дават на потребителите пълен контрол над онлайн присъствието им. Чрез избиране на софтуер и услуги от AVG, потребителите могат да станат част от сигурната глобална потребителска общност и да се възползват от взаимните ползи за защита и поддръжка. AVG има над 100 милиона потребители и предлага продуктово портфолио за частни лица, малки и средни фирми, в което са включени Интернет сигурност, оптимизация на производителността на компютрите, онлайн архивиране, мобилна сигурност, защита на личните данни и софтуер за сигурност на семейството.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper Corporation, StarWind Software, I.R.I.S. Group и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, компютърни мрежи и бази данни, системни инструменти и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са производствени и търговски фирми, телекомуникационни компании, банки и застрахователни дружества, министерства, областни и общински администрации и др. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg/

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

СОФТШОП ЕООД

СОФТШОП ЕООД

Адрес:
София, 1612 ж.к. "Лагера", ул. "Хризантема" 20 Вх. Б
Телефони:
02 955 22 53
0878 220 110