BI система подпомага вземането на решения в Tesy

Дата: 01 Февруари 2017г.

Най-големият български производител на електрически бойлери и отоплителни уреди за дома Tesy внедри Business Intelligence (BI) система, която подпомага вземането на управленски решения. Благодарение на BI приложението се намалява времето за изработване на справки и анализи в компанията и се осигурява възможност за графично визуализиране на информацията, с цел по-лесно представяне и възприемане. Системата предоставя надеждна информация, консолидирана от множество източници, като позволява бързо и прецизно да се правят сравнения на данни с отминали периоди и осигурява гъвкав апарат за създаване на ad-hock анализи. Проектът е реализиран върху BI приложението QlikView, а партньор на Tesy е консултантската компания Balkan Services.

„Изборът на партньор падна върху консултантите от Balkan Services заради богатия им опит в анализа на данни от и за търговския процес, както и за самия процес на внедряване“, това сподели Бюлент Юсмен, ИТ мениджър на Tesy.

Преди внедряването на BI системата, справките и анализите, необходими на мениджмънта се изготвяха посредством методологията на екстрактване на данни от Data Warehouse системата SAP BW в Excel и след ръчна обработка от страна на ключови хора в компанията, се изпращат до крайните потребители (мениджмънт, финансов отдел, търговски отдел и др.). След реализирането на проекта, нужните справки са налични всяка сутрин преди началото на работния ден. Предоставена е и допълнителна възможност за изготвяне на анализи в реално време.

Според г-н Юсмен „Комуникацията е ключов фактор в подобни проекти, в които трябва да се работи като екип, в случая от три страни. В рамките на проекта бе изградено тристранно партньорство между нас, екипа на Balkan Services и внедрителя на Data Warehouse системата, благодарение на което успяхме да реализираме успешно внедряването.“
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Balkan Services

Balkan Services

Адрес:
ул. "Екзарх Йосиф" 31, 1000 София, България
Телефони:
+359 2 980 95 99