БТПП представи в Австрия мобилно приложение „БГ Баркод“

Дата: 07 Октомври 2014г.

В рамките на програма за менторство, екип от експерти на GS1 България, воден от председателя на палатата Цветан Симеонов, посети GS1 Австрия. Срещата се състоя в гр. Гамлитц, провинция Щайермарк. На срещата беше обменена информация за дейностите и добрите практики на двете организации.

Интерес сред австрийските колеги предизвика представеното от GS1 България мобилно приложение „БГ Баркод“, което за последните 5 месеца е свалено повече от 9000 пъти, както и възможностите на новата информационна система за членовете на GS1 България. Очаква се работата на системата да стартира средата на октомври.

От страна на GS1 Австрия екипът беше посрешнат от Михаел Валтер, президент на GS1 Австрия и Грегор Херцог, изпълнителен директор. Към момента усилията на австрийската организация са съсредоточени върху осигуряването на възможност за предоставяне на качествени данни за нуждите на търговията и на крайните потребители. GS1 Австрия разполага с приложение, GS1 Sync, в което се попълват данни с цел да се отговори на изискванията на регламент 1169/2011 на ЕС за предоставяне на качествена информация на крайните потребители. В информационната система на GS1 България също е заложена възможност да подпомогне българските фирми в изпълнение на изискванията на регламента.

Обсъдени бяха и теми, като използването на логистични етикети върху доставните единици за търговските вериги, маркирането на стоки с променливи тегла и пресни продукти с GS1 DataBar и използването на радиочестотната идентификация.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.