Българска облачна платформа позволява умно управление на транспорт и логистика

Дата: 22 Август 2017г.

Office Express вече използва технологията в организацията си
22 август 2017 г. – Мапекс, водещата българска геоинформационна компания, създаде технологично решение за интелигентно управление и автоматизиране на процесите по планиране, контрол и управление на транспортната дейност. Приложението се нарича ZiGO и позволява оптимизиране на разходите на компаниите, автоматизирано планиране на маршрути в реално време, управление на транспортните ресурси, комуникация между служителите и съхранение и анализ на данни.
“В създаването на ZiGO, Mapex използва всички способности на компанията – създаване на облачни технологии, въвеждане на географски информационни системи, управление на геоинформация и нашата база данни от над 720 000 адреса в България, която е най-богатата адресна и геопространствена база в страната, с регулярна безплатна актуализация. Всичко това ни позволява да създадем уникално софтуерно решение, което смятаме, че ще бъде от изключителна полза за всички организации, за които транспорта е важен.“, отбеляза г-н Балтаджиев, директор информационни технологии в Мапекс.
ZiGO e облачно решение, което позволява на организациите не само да оптимизират логистичните си процеси, но и в резултат на това да предоставят по-качествени и евтини услуги на клиентите си. Управлението на логистичните процеси е критичен елемент от успешния бизнес във времената на електронна търговия и все по-сложни изисквания към логистичните способности на организациите. Една значима компания, която вече въведе ZiGO e лидера в доставка на офис консумативи Office Express.
„От изключителна важност за нас е да можем да контролираме разходите си за да можем да предоставим на клиентите си най-добрите условия за покупка и доставка на офис консумативи. Нашата мисия е да помагаме на компаниите ефективно да управляват офис разходите си и за да постигнем това, ние въвеждаме най-новите технологични решения като ZiGO за да оптимизираме своите процеси.“, каза г-н Николай Нанков, управляващ директор на Office Express.
Чрез ZiGO Office Express управлява транспортен парк от над 80 автомобила. Автоматизираните алгоритми въведени от специалистите на Mapex позволяват актуализиране на маршрути в реално време при промяна на първоначално зададените условия, както и 24/7 часа контрол над транспортните средства чрез наблюдение на тяхното местоположение и състояние по множество параметри. Системата е интегрирана с технологичните платформи за управление на ресурсите на клиента като ERP и CRM.
ZiGO e уеб базирана платформа, независима от използваните технологични решения в организацията. Тя е разработена посредством най-съвременни технологии в областта на облачните услуги с архитектура ориентирана към услугите и всяко решение може да бъде адаптирано към конкретните нужди на организацията.
ZiGO ползва подробна адресна база на 720 населени места на територията на България, което представлява 100% от всички населени места с над 10 000 жители.
Илюстрации на ZiGO може да откриете на следния линк: https://goo.gl/LpMqWN
Повече информация за платформата може да откриете на: zigo.bg

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Ardency Consulting

Ardency Consulting

Адрес:
53-55 Eduard I. Totleben Blvd. 1606 Sofia, Bulgaria
Телефони:
+359 2 805 71 58