Български ИТ специалисти ще бъдат рекламирани на немския пазар

Дата: 29 Март 2012г.

Базираната в Русе компания „Нонилион България” ще промотира българските специалисти в областта на информационните технологии на немския пазар. Това съобщи Катина Симова, мениджър връзки с клиенти.
Дружеството, което години наред работи с белгийски партньори, вече стъпи и в Германия. В момента в Русе се набира персонал, който ще работи за един от новите клиенти. В „Нонилион” очакват да започнат партньорсво с още няколко немски фирми през тази година.
Персоналът, нает от „Нонилион”, е част от екипа на клиента, който е в съответната държава – било то Белгия, Германия. „Това е една възможност да се предложи на хората, които не искат да напускат България, шанса да се развиват, да получат реално същото, което биха получили в една чужда държава – като възможности за развитие, по-конкурентно и по-добро заплащане, оценка на труда и усилията им и работа по предизвикателни проекти – нещо, което не винаги се предлага на българския ИТ пазар, а такъв вид проекти наистина носят важен опит”, казва Катина Симова. Тя обяви, че през 2012 г. на пазара на ИТ услуги ще се търсят специалисти от най-различни сфери - софтуерни разработчици заради все по-голямата нужда от разработка на софтуерни продукти, специалисти в сферата на сигурността на операционните технологии, смарт телефони, облачни изчисления заради необходимостта от оптимална защита на системите. Ще се търсят експерти и в сферата на телекомуникациите заради въвеждането на все по-модерни компютърни системи от компаниите, както и специалисти в ЕДИ програмиране заради почти цялостното електронизиране на обмена на данни в компаниите и в отношенията им с партньори. Може да се каже, че всеки ИТ специалист ще има възможност да намери реализация.
“Нонилион” (Nonillion) е компания с белгийски капитал и специализира в изграждане на аутсорсинг екипи от ИТ специалисти, които работят за европейски компании от софтуерната си база в Русе. Компанията работи на принципа, наричан „ниършоринг”, термин, свързан с изнасянето на ИТ бизнес процеси в максимална географска близост (съседна или близка държава). Сравнително нов феномен, ниършорингът е оптимизиран модел на офшоринг бизнеса, който през последните години се доказа като рисков и недостатъчно ефикасен поради различните часови пояси, културните различия и стереотипи.
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Агенция за PR & HR "Ла мезон"

Агенция за PR & HR "Ла мезон"

Адрес:
гр. Русе
Телефони:
0876400098