Банка ДСК предлага на своите клиенти плащане на местни данъци и такси през ДСК Директ

Дата: 19 Март 2014г.

За улеснение на своите клиенти Банка ДСК предлага удобни и лесни възможности за плащане на задълженията към Столична община съгласно Закона за местните данъци и такси.

Клиентите може да заплатят дължимите данъци за недвижим имот и за превозно средство, както и таксите за битови отпадъци и за притежаване на куче, във всички офиси на Банка ДСК в страната, а тези от тях, които притежават разплащателна сметка, могат да го направят през платформата за електронното банкиране на Банката ДСК Директ. Без да се налага посещение на банков офис или на каса на общината, данъчно-задължените лица могат да се информират през ДСК Директ за дължимите суми на свое име и на името на съсобственици в съответната данъчна партида, както и да извършат плащане.

Плащането през ДСК Директ се отразява в реално време в Столична община, което прави възможно шофьор да заплати дистанционното чрез ДСК Директ от свое смарт устройство данък МПС и по време на провеждане на годишен технически преглед – в случай че е пропуснал да направи това предварително. Пунктовете за Годишен технически преглед в София имат изградена връзка със Столична община и ще отчетат също в реално време, че данъкът е заплатен успешно. Така може да се избегне връщането на автомобила за повторен преглед, поради причина „неплатен данък”.

Друг популярен и удобен начин за плащане на задълженията е традиционната услуга, която Банка ДСК предлага на клиентите си - плащане чрез директен дебит от разплащателна сметка. Това става с еднократно предоставяне на съгласие за плащане в полза на Столична община, след което всяка година, при достатъчна наличност по разплащателната сметка на клиента, Банка ДСК извършва плащането съгласно желанията на клиента: на вноски или изцяло, включително с предоставената съгласно Закона за местните данъци и такси отстъпка за данък „Недвижим имот”. За 2014 година правото за ползване на отстъпка върху задълженията важи само за данък „Недвижим имот” и за плащания по него, извършени до 30 април 2014 г. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090