Дентален софтуер, разработен в България е финалист в международен конкурс за иновации

Дата: 08 Юни 2016г.

VisagiSMile беше отличен като една от най-значимите дентални иновации в Европа на конкурса „1st Innovation Award”, организиран на 30-ти конгрес на Европейската академия по естетична стоматология. Срещата на изтъкнатите стоматолози, на която традиционно се представят успешни клинични практики и новаторски подходи в естетичната дентална медицина, се състоя от 2-ри и 4-ти юни в Копенхаген. Тази година в нея се включи и международен екип с българско участие, който представи нов за света софтуер, създаден във Факултета по дентална медицина София от екип с ръководители доц. Димитър Филчев и д-р Георги Илиев. Уеб базираният софтуер за персонализиран дизайн на усмивка има за цел да минимизира риска от човешки грешки и да улесни стоматолозите в изработката на идеалната зъбна конфигурация, съобразена с чертите на лицето и темперамента на пациента. По този начин се създават условия за неинвазивно лечение и постигане на удовлетворяващи пациента естетични резултати.

“Щастливи сме, че денталната концепция зад Визажисмайл срещна международно признание и се класира сред финалистите, наградени на престижния конкурс за иновации на Европейската академия. Знаем колко бързо се променят технологиите и ще продължаваме да оптимизираме VisagiSMile, така че да помага на стоматолозите да създадат най-подходящия за пациентите си дизайн на усмивка”, заяви доц. Димитър Филчев, който презентира заедно с д-р Георги Илиев софтуера на конгреса на EAED.

Идеята за иновацията произтича от научна теория за Визажизма, създадена от д-р Галип Гюрел (Турция), д-р Браулио Паолучи (Бразилия) и зъботехника Адриано Шнайдер (Бразилия) - участници в екипа, който изследва връзката между чертите на темперамента, лицето и хармониращата зъбна конфигурация на пациента. Денталната концепция се изгражда вече осем години и е валидирана в над 800 клинични случая и редица научни статии.

Софтуерната разработка на VisagiSMile е дело на българската дигитална агенция Web Motion, която от година и половина работи над проекта. Въз основа на новаторски подход за извличане на данни, софтуерът се самообучава как да класифицира правилно лицата на пациентите и след това извършва необходимите изчисления за създаването на хармонична зъбна конфигурация, която може да бъде допълнително коригирана от стоматолога.

Уеб базираният софтуер беше официално лансиран в края на миналата година по време на Sofia Dental Meeting и оттогава е отличен на редица международни конгреси. Предстои и представянето му на научната конференция за постижения в сферата на компютърните технологии - CompSysTech, която ще се проведе на 23 и 24 юни в Палермо.

  • VisagiSMile е уеб приложение за дизайн на персонализирана усмивка. Предназначен е да помага на стоматолозите да изградят хармонична зъбна конфигурация, базирана на връзката между формата на лицето, темперамента и личните предпочитания на пациента
  • Кандидатура в конкурса на EAED

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090