Десети технологичен уебинар на Luxoft: Как да подобрите вашите тестове с Mutation Testing

Дата: 19 Януари 2015г.

19 януари 2015 г. – Компанията Luxoft, водещ доставчик на услуги в областта на разработката на софтуер и иновативни IT решения за клиенти по целия свят, ще проведе своя десети уебинар на 29 януари 2015 г. от 17 ч. централно европейско време.

Лектор на уебинара ще бъде Никълас Франкел, изявен лектор и блогър, който в презентацията "Как да подобрите своите тестове с Mutation Testing” ще покаже как се тестват програмни кодове. Никълас ще говори за същността на Code Coverage и ще разкрие вродените му недостатъци. Освен това, ще демонстрира как функционира Mutation Testing и защо е ефективен при оценката на качеството на кода. Като софтуерен архитект и разработчик с над 12 години опит в консултирането, Никълас Франкел специализира в Java и JavaEE технологиите, работи за клиенти от различни сектори (като телекомуникации, банки, застраховане, търговия и публичен сектор). Той има интереси в областта на Software Quality, Build Processes и Rich Internet Applications. Освен работата си за водещ доставчик в електронната търговия, Никълас пише книги, преподава в различни университети и провежда обучения за опитни IT специалисти. Той обича да споделя знанията си в своя блог ‘A Java geek’ както и на профила си в Twitter @nicolas_frankel .

Серията от технологични уебинари на Luxoft (LTS) предоставят на IT професионалисти от цял свят възможност да споделят своя опит чрез глобалната образователна платформа IT Knowledge. LTS е следващото поколение образователна инициатива, насърчаваща споделянето на опит между експерти в областта на отворения код. Желаещите да участват в нея могат да се регистрират в www.Luxoft.com или да участват в уебинарите чрез Luxoft’s YouTube channel.

Mutation Testing се опитва да премине отвъд Code Coverage и да възвърне вярата в тестовете на програмни кодове. Той създава случайни промени в кода ("мутанти") - отклонения от оригиналния код - и ги включва в теста. Ако тестът с "мутирал" код не успее, тогава той може да се счита за ефективен. От друга страна, ако успее (дори и с "мутанти" вътре в кода), спокойно може да се твърди, че този тест е несъществен.

Като част от лекцията, Никълас ще направи демонстрация на PIT, Java framework във фаза готов за употреба, което позволява Mutation Testing на опростени програмни кодове. Ако остане време, той ще покаже и как PIT може да се интегрира в Sonar.

В уебинара с гост-лектор Никълас Франкел може да участвате чрез регистрация на www.luxoft.com/lts.
Повече информация за Luxoft Technology Series може да видите на нашия специален уебсайт www.luxoft.com/lts


Повече за Luxoft:
Luxoft е водещ доставчик на услуги в разработка на софтуер и иновативни IT решения в глобален мащаб, обслужващ основно големи международни корпорации. Компанията предоставя услуги в проектирането, разработката, тестването и поддръжката на мащабни софтуерни решения и консултации в сферата на IT технологиите. Решенията на Luxoft се базират на специално разработени продукти и платформи, които влияят пряко върху бизнес резултатите на клиентите, увеличават бизнес ефективността, предоставят информационна сигурност и надеждност и непрестанно се допълват с нови разработки. Luxoft работи в 14 страни, по света има 18 центъра и 22 представителства, в които по последни данни работят над 8100 души. Централата на Luxoft се намира в Цуг, Швейцария и акциите на компанията се търгуват на Нюйоркската фондова борса.
www.luxoft.com

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

PR Point

PR Point

Адрес:
гр. София, ул. Любен Каравелов 45, ет.3, ап.7
Телефони:
(+3592) 943 87 04