ФМИ на ПУ „Паисий Хилендарски“ организира конференция за новите и обновени учебни програми

Дата: 10 Септември 2014г.

Конференция на тема „Обучението по новите и актуализирани планове и програми – резултати и перспективи“ организира Факултетът по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“ на 11 септември 2014 г. Събитието е с начален час 13:00 ч и ще се проведе в Аудитория №424 в сградата на Факултета на бул. „България“ № 236.

Пред широката общественост ще бъдат представени резултатите от проведеното обучение по проект № BG051РО001-3.1.07-0009 „Повишаване на качеството на обучение по информатика и ИКТ във ФМИ при ПУ чрез създаване и прилагане на устойчив модел за актуализация на учебните планове и програми, съобразно стратегията на ЕС за растеж „Европа 2020“ и изискванията на трудовия пазар“. Гости на конференцията ще бъдат заместник-кметът по дейност „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” на Община Пловдив Стефан Стоянов, представители на бизнеса и на научно-образователната общност.

Деканското ръководство, преподавателите и гостите на форума ще дискутират как новите и обновени програми се отразяват на повишения интерес към специалности във ФМИ.

От факултета потвърдиха, че са запълнени всички места в направленията, по които са били актуализирани учебните планове: професионално направление 4.6. „Информатика и компютърни науки“ и професионалното направление 1.3. „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“.

 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Mega Communication Ltd.

Mega Communication Ltd.

Адрес:
Пловдив 4023, бул. "Освобождение" №3, офис 336
Телефони:
+359 32 993 215
+359 882 82 91 68