GFI Software представи новия GFI LanGuard 2012

Дата: 03 Август 2012г.

Сложните заплахи се увеличават. Расте и нуждата за бързо справяне с уязвимостите.

Изследователите в областта на компютърната сигурност продължават ежедневно да идентифицират нови още по-сложни заплахи от малуер и да откриват уязвимости. Управлението на кръпките става все по-критичен компонент от цялостния подход за управление на сигурността в организациите. GFI Software представи новата версия на своя продукт GFI LanGuard - GFI LanGuard 2012, която дава на мрежовите и системни администратори способността да управляват на 100% процента техните нужди от кръпки в системата чрез използване на единен, интуитивен и лесен за използване интерфейс без нужда от други инструменти за осъвременяване.

Поредната версия на спечелилия множество награди софтуер на компанията, който се справя с управление и справяне с уязвимостите и одит на мрежите и е подходящ за малки и средни бизнеси, включва също мощно сканиране и способности да прилага нужните промени и да се справя с огромен брой уязвимости, както при сървъри и работни станции, така и при мрежови устройства като принтери, рутери и суичове.

“Спешната нужда за справяне с нов малуер и вируси като Flame накараха целия IT свят – от малки и средни фирми, до големи организации – да търсят начини да подсигурят корпоративните мрежи, и управлението на кръпките (пачовете) е един от най-критичните аспекти на тази отбрана”, казва Фил Боусфилд, вице президент на отдел „IT инфраструктура“ към GFI Software. “GFI LanGuard 2012 е активно и цялостно решение за управление на кръпките, което дава на IT администраторите в малки и средни бизнеси лесен начин да управляват сложните уязвимости в сигурността и злонамерени заплахи.”

Разширените характеристики на GFI LanGuard 2012 включват:

Всестранно управление на кръпките – Администраторите сега могат да управляват на 100 процента техните нужди от кръпки – осъвременявания свързани със сигурността, но и други – всичко това от централизирана конзола. Няма нужда от никакви други инструменти за тази цел.

Силно справяне с уязвимостите при мрежови устройства – Мрежовите устройства като принтери, рутери и суичове от производители като HP и Cisco, сега могат да бъдат откривани и сканирани за уязвимости. GFI LanGuard 2012 извършва над 50 000 проверки на операционните системи, инсталираните приложения и фърмуера на устройствата за пропуски в сигурността и грешно конфигуриране. Софтуерът също така прави одит на мрежата, в който открива и мобилни устройства работещи под операционните системи iOS и Android.

Подобрено сканиране и производителност – Новите така наречени Relay Agents доставят кръпките и файловете с дефинициите директно от сървъра на GFI LanGuard и ги разпределят според нуждите по правилен начин, спомагайки за намаляване на използването на IT ресурсите, спестяване на време, по-малко мрежов трафик и увеличен брой устройства, които могат да бъдат управлявани. Това е изключително ефективно при мрежи, които са разположени на повече от едно място и при много големи мрежи.

GFI LanGuard 2012 комбинира сканиране са уязвимости, управление на кръпките (patch management) и мрежов и софтуерен одит в едно решение, което дава възможност на IT професионалистите да сканират, откриват, определят и поправят потенциални рискове за сигурността на техните мрежи с минимални административни усилия. GFI LanGuard също позволява на администраторите да следят наличието на устройствата, закачени за тяхната мрежа; да получават известия за неочаквани промени като например инсталиране на нежелано приложение; да са уверени, че антивирусния им софтуер е осъвременен и работещ; да отговарят на изискванията за съгласуване с регулациите в индустрията, чрез автоматизирано управление на кръпките, което защитава срещу потенциални мрежови уязвимости. С използването на GFI LanGuard, IT администраторите могат да управляват повече от 2500 машини от една конзола, която се интегрира с над 1500 приложения за сигурност и включва функционалност за търсене по ключови думи.

За да научите повече за GFI LanGuard 2012, моля, посетете сайта на производителя и изтеглете пробна версия (http://www.gfi.com/network-security-vulnerability-scanner) или се свържете с дистрибутора за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД (http://www.bsd.bg/)

За GFI Software

GFI Software е световноизвестен производител на софтуер за уеб и имейл сигурност, архивиране, факс сървъри, инструменти за мрежова сигурност и хоствани ИТ решения за малките и средни бизнеси, чрез разширяващо се глобално общество от партньори. Продуктите на GFI са на разположение за инсталиране в организациите, в облака или в различни хибридни варианти. Със своята спечелила много награди технология и конкурентни цени, и с фокус върху уникалните изисквания на малките и средни предприятия, GFI задоволява ИТ нуждите на организации в глобален мащаб. Компанията има офиси в САЩ, Великобритания, Австрия, Австралия, Малта, Хонг Конг, Филипините и Румъния, които заедно поддържат стотици хиляди инсталации по целия свят. GFI е фокусирана към каналите за продажби компания с хиляди партньори в целия свят, а също така е и Microsoft Gold Certified Partner.

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Condusiv Technologies, StarWind Software, I.R.I.S. Group и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, компютърни мрежи и бази данни, системни инструменти и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са производствени и търговски фирми, телекомуникационни компании, банки и застрахователни дружества, министерства, областни и общински администрации и др. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg/ 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

СОФТШОП ЕООД

СОФТШОП ЕООД

Адрес:
София, 1612 ж.к. "Лагера", ул. "Хризантема" 20 Вх. Б
Телефони:
02 955 22 53
0878 220 110