ГИС в помощ на голямото чистене на България

Дата: 02 Юли 2015г.

Иновативни ГИС приложения подпомагат най-мащабния доброволчески еко проект в България

София, 02 юли 2015г. – 10 460 тона събрани отпадъци, над 1600 почистени зони и рекорден брой доброволци в петте дни на кампанията "Да изчистим България заедно". Това сочат обобщените данни на Министерството на околната среда и водите и bTV.
Над 1 млн. и 200 хил. доброволци се включиха в тазгодишното издание на най-мащабната еко кампания в България. Тяхното участие в инициативата беше подпомогнато от специално разработените от ЕСРИ България мобилни ГИС приложения за Android и Windows Phone, които им позволиха да регистрират и подават информация за изчистените зони директно от местата на почистване. Иновативните мобилни решения, разработени на база Esri ГИС платформата, не само улесниха значително процеса по маркиране на почистените територии, но и изиграха ключова роля за привличането на по-голям брой участници в петте акции на кампанията.
В комбинация с мобилните апликации, ЕСРИ България разработи и уеб ГИС приложение с мобилна версия за iOS, което подпомогна участниците в регистрирането на броя доброволци, местоположението, вида и площта на изчистени от тях зони през уеб. За нуждите на кампанията беше изградена и специална бек-офис ГИС система, позволяваща на организаторите да преглеждат и валидират подадената от доброволците информация, както и да извършват различни видове справки и пространствени анализи.
Направените анализи сочат, че най-активни тази година в голямото чистене на България са доброволците в Силистра, а най-много почистените зони има в Столична община и Плевен.
"Резултатите показват, че хората все повече пазят околната среда. Формира се екологично съзнание. Много доброволци водят на акциите и децата си, което означава, че кампанията има и образователен ефект", коментира министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

За ЕСРИ България

ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. Компанията e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на 20 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор за България на Световния ГИС Ден. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

myPR

myPR

Адрес:
София
Телефони:
089 752 8090