Google, IBM, Mellanox, NVIDIA, Tyan обявяват консорциум за центрове за съхранение на данни

Дата: 12 Август 2013г.

София, 12 август, 2013 г. – Google, IBM, Mellanox, NVIDIA и Tyan обявиха плановете си за създаване на консорциум OpenPOWER, който ще разработва отворени решения, базирани на микропроцесорната технология POWER на IBM. Консорциумът ще създава сървъри, мрежови технологии и системи за съхранение на данни от ново поколение, предназначени за дейта центрове.
Консорциумът дава възможност за ползване на POWER хардуера и софтуера на IBM в отворени проекти и лицензиране на POWER IP с цел разширяване на кръга от разработчици за платформата. В рамките на комсирциума ще може да се ползва фирмуер - софтуер, който управлява базовите функции на чипа. По този начин IBM и консорциумът ще дадат възможност за създаване на нови сървъри, предназначени за различни нива на натоварване.
Консирциумът OpenPOWER свързва хардуер, софруерни решения и приложения, с което ще се създаде мощна платформа за изчисления, базирана на графичния процесор NVIDIA GPU и централния процесор POWER CPU. В тази връзка IBM и NVIDIA работят по интегрирането на своите системи – CUDA GPU и POWER.
Отвореният код е от ключово значение за създаване на иновативни компютърни платформи и по-добро обслужване на нови приложения в областта на облачните изчисления и други области. OpenPOWER е отворен за всяка компания, която има инерес да създава иновации на база на платформата POWER.  

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".