Хакатон: “Програмиране на малки Raspberry Pi и Lego роботи с Java 8” огранизира IPT – Intellectual Products & Technologies на 18 юли 2015.

Дата: 03 Юли 2015г.

Събитието ще се проведе от 10 до 17 ч. на 18 юли в зала 122 на ФМИ на СУ, София, ул. Джеймс Баучер 5.

Информация можете да намерите на сайта на IPT http://iproduct.org/ и във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/860870843996924/

Събитието е предвидено за максимум 20 човека. Тъй като местата в залата са ограничени, е необходимо предварително записване на е-мейл office@iproduct.org, като темата е “Хакатон 18 юли”.

В този хакатон Траян Илиев ще сподели опита си и ще подготви хардуерни модули (сензори, двигатели, микроконтролери, драйвери) за съвместната работа по Robotics & IoT проекти с RPi2 и Arduino.

Информационните материали са достъпни онлайн: https://github.com/iproduct/course-social-robotics/wiki/Lectures
В лекция 5 има информация за хардуерните платформи.

Необходими са лаптоп, и при възможност RPi2 + MicroSD карта – поне 8GB, най-добре 16GB, WiFi донгъл, USB клавиатура и мишка. USB клавиатури и мишки и HDMI монитори ще има в залата (ограничен брой).

Алтернативно може да се ползва Ardunio (напр. Uno, Leonardo) с инсталирано Ardunio IDE (http://www.arduino.cc/en/Main/Software) предварително.

Ще се покаже инсталация на Eclipse и Ardunio IDE директно върху RPi2 и свързване на Pi и Arduino, които да си комуникират серийно през USB порта.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

IPT - Intellectual Products & Technologies

IPT - Intellectual Products & Technologies

Адрес:
гр. София, ул. Слатинска, бл.44, офис 2
Телефони:
(+359 2) 973 38 38