IBM дава достъп на бизнеса до аналитичните услуги на Watson Analytics

Дата: 16 Септември 2014г.

София – 16-ти септември, 2014 г. - IBM обявява, че когнитивната услуга Watson Analytics ще предоставя достъп на бизнеса до инструменти за прогнозни, визуални анализи, които са лесни за управление и могат да бъдат използвани от всеки. Watson Analytics предлага пълен набор от услуги за анализ, включително и достъп до услуги, които ще помогнат на бизнеса да управляват големи обеми от данни.
За разлика от другите инструменти за анализ на пазара, предназначени предимно за учени и анализатори, IBM Watson Analytics автоматизира процеси като подготовка на данни, прогнозен анализ и визуално презентиране на истории. Така вместо потребителите да търсят на отговори в големи обеми корпоративни данни, те ще могат да се фокусират върху по-детайлно разбиране на бизнеса и ефективно да представят резултатите на всички заинтересовани страни. Благодарение на тези улеснения професионалисти от различни области като маркетинг, продажби, финанси и човешки ресурси могат да използват възможностите на Watson Analytics.
Първата версия на Watson Analytics ще включва freemium версия на облачната услуга, предназначена за работа на настолни и мобилни устройства. IBM Watson Analytics анализира естествен език, благодарение на което може да разбира ключови въпроси, като например: Какви са основните фактори, които влияят на продажбите на продуктите ми? Кои привилегии карат служителите да останат на работа в компанията?; Кои сделки е вероятно да се провалят?
Три ключови иновации значително увеличават възможностите за ползване на инструментите за анализ:
Single Business Analytics Experience - Watson Analytics обединява пълен набор от услуги за управление на корпоративни данни и аналитични възможности в облачна среда. Така че след идентифициране на бизнес проблем Watson Analytics помага за достигането до правилните данни, от които намира изводи, прогнозира и визуализира резултати и заедно с това създава отчети.
Guided Predictive Analytics - Watson Analytics използва прогнозни анализи, за да разкрие факти и непознати до момента модели и взаимовръзки. Този процес насочва потребителите към променливи или процеси от бизнеса с най-голямо значение.
Natural Language Dialogue - Watson Analytics говори на езика на бизнеса и хората, като дава възможност на потребителя просто да напишете това, което търси. Впоследствие Watson Analytics дава резултати, които обясняват причините за дадени събития и какво още е вероятно да се случил Потребителите могат постоянно да прецизират въпросите си, за да получават все по-точни резултати и отговори на това, което търсят.

Като други облачни решения на IBM, Watson Analytics ще бъде хостват от SoftLayer и достъпен през IBM Cloud Marketplace. Watson Analytics ще бъде достъпен за бизнес клиенти на IBM чрез freemium версия от ноември 2014.  

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.