IBM дава тласък на инициативата Smarter Computing, за да помогне на компаниите да управляват по-ефективно големи обеми от данни

Дата: 11 Юни 2012г.

София, 11 Юни, 2012IBM (NYSE: IBM) даде тласък на своята Smarter Computing инициатива, като обяви различни подобрения в производителността и ефективността на системите за съхранение на данни и техническите изчисления. Новият Smarter Storage подход на IBM дава възможност за проектиране и управление на инфраструктури за съхранение на данни като се използва по-голяма автоматизация на процесите и анализ на данните

Чрез Smarter Storage IBM ще въведе значителни подобрения в продуктивността на няколко ключови системи за съхранение, сред които IBM Storwize V7000, SAN Volume Controller (SVC) и Tivoli Productivity Center Suite. IBM представя и IBM Platform Symphony, IBM System x Intelligent Cluster, High Performance Computing (HPC) Cloud portfolio, които имат за цел да помогнат на различни корпоративни клиенти да използват софтуер за технически изчисления и по-бързо и ефективно да обработват големи бази от данни.

IBM добавя опция за Real-time compression към системите за съхранение на данни - Storwize V7000 и SAN Volume Controller SVC, с което увеличава производителността, намалявайки времето и разходите. За разлика от традиционните системи за съхранение, компресиращи само данни, които не се използват често, Real-time compression опцията, добавена към Storwize V7000 и SAN Volume Controller SVC, увеличава компресирането на активни бази данни с 80 %.

IBM повишава ефективността и производителността и на няколко други системи, в това число:

  • Към IBM System Storage DS3500, предназначена за малки и средни предприятия и DCS3700 е добавена функция Enhanced FlashCopy, която спомага за увеличаване на използването на дисковото пространство, като същевременно намалява разходите за съхранение.
  • Системата IBM Tape Library Manager (TSLM) е нов софтуер, който съхранява данни на един лентов източник, който може да бъде управляван чрез IBM Tivoli Storage Manager.
  • Система за IBM Linear Tape File (LTFS) Storage Manager е нов софтуер, който осигурява управление на мултимедийни файлове за клиенти, които използват IBM LTO 5 лентови библиотеки и IBM LTFS.
  • Новите подобрения на IBM Tivoli Storage Productivity Center (TPC) ще позволят на организациите да управляват и съхраняват по-добре големи обеми от данни.

За да направи техническите изчисления по-лесни за използване, IBM подсилва портфолиото си от хардуерни платформи със софтуер за създаване на интегрирани решения, който ще помогне на предприятията по-бързо да извлекат полза от приложенията, които изискват голяма изчислителна мощност и данни. Сред платформите, които IBM представя, са:

  • IBM Platform Symphony, вече е интегриран с MapReduce софтуер, за да се осигури по-бърза пропускателна способност и производителност за процесите на анализ и големите обеми от данни в една мрежа.
  • IBM System x Intelligent Cluster, е интегриран с IBM Platform HPC софтуер, с цел да подобри производителността, така че клиентите да могат да се фокусират върху процесите за анализ, вместо единствено да управляват своята ИТ инфраструктура.
  • Портфолиото от High Performance Computing (НРС) Cloud на IBM се разширява с новата платформа IBM Platform Cluster Manager, както и с IBM Platform LSF, за да предостави на клиентите общ ресурс от облачни системи, достъпен отвсякъде.

Тези нови предложения ще помогнат на IBM агресивно да навлезе на пазара на технически изчисления, оценен от IDC на 20,3 милиарда долара през 2012 г. IDC прогнозира ръст на този пазар от 7,6% на годишна база до почти 29,2 милиарда долара до 2016 година.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.