IBM е определен за пазарен лидер в сферата на междинния интеграционен софтуер

Дата: 09 Април 2012г.

IBM заема челна позиция в сферата на софтуера за единадесета поредна година

София, България 09 Април 2012 г.; IBM е пазарен лидер в сферата на междинния интеграционен софтуер (Middleware software) според изследователската и консултантска компания Гартнър. Класацията на Гартнър се базира на приходи от продажби по целия свят през 2011, като за IBM това е единадесета поредна година, в която заема челна позиция.

Според доклада на Гартнър - Gartner, Inc., Market Share: All Software Markets, Worldwide, IBM е водещ доставчик на софтуер с 32,1% пазарен дял, надвишавайки почти двойно най-близкия си конкурент в класацията. Според Гартнър, IBM е нараснал с 12,4% през 2011 г., с което изпреварва растежа на световния пазар за междинен интеграционан софтуер и приложения, който е отбелязал ръст от 9,9% до 19,4 милиарда щатски долара през миналата година.

Освен преднината си, според доклада на Гартнър, IBM е лидер по пазарен дял в ключови пазари, разрастващи се по-бързо от общия ИТ пазар. Например, в сегмента Business Process Management Suite (BPMS) ръстежът през 2011 г. е 11,2% според Гартнър. IBM е определен за водещ доставчик в областта на BPMS софтуера с 27,1 % дял, с което надвишава почти тройно дела на най-близкия си конкурент.

Докладът на консултантската компания Гартнър посочва още, че IBM е лидер на световния пазар за разработване на приложения с дял от 24 %. IBM продължава да води в ключови и разрастващи се сегменти, включително Distributed Software Change & Configuration Management, Requirements Elicitation and Management, Design and Java Platform AD Tools. Гартнър посочва, че IBM продължава да бъде номер едно в други развиващи се и ключови области, включително Enterprise Service Bus Suites, Message Oriented Middleware Market, the Transaction Processing Monitor market и Integration Appliances.

За повече информация за портфолиото на IBM от приложения и междиннен интеграционен софтуер посетете: www.IBM.com/software.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.