IBM прави пробив в здравеопазването благодарение на системата за изкуствен интелект Watson

Дата: 14 Февруари 2013г.

IBM представя следващото поколение изчислителни нововъведения, с които извежда медицинския опит и здравните услуги до ново ниво

София, 14 февруари, 2013 – IBM (NYSE: IBM) заедно с WellPoint, Inc. (NYSE: WLP) и Memorial Sloan-Kettering център за изследване на раковите задолявания обявяват първите решения в сферата на когнитивните изчисления, базирани на системата за изкуствен интелект Watson. Тези иновации ще променят качеството на здравеопазването, давайки възможност за предоставяне на бързи здравни услуги, съобразени с нуждите на всеки пациент.

Иновативните решения на IBM представляват пробив в здравеопазването и ще помогнат на медицински специалисти да анализират и използват големи обеми от данни в съчетание с клиничните познания с цел взимане на решения за лечението на пациенти. Новите продукти включват Interactive Care Insights for Oncology, WellPoint Interactive Care Guide и Interactive Care Review, които са свързани с интелигентната система Watson и са предназначени за подпомагане работата на лекари, изследователи и медицински центрове.

Продуктът Interactive Care Insights for Oncology е свързан с облачна система за консултиране на базата на Watson, която ще помогне на онколозите и изследователите да открият най-подходящото лечение за пациенти с раково заболяване. Системата е свързана с WellPoint Interactive Care Guide и Interactive Care Review – когнитивни системи, които ускоряват процеса за вземане на решение от страна на лекарите.

По време на едногодишното сътрудничество между IBM, здравния център WellPoint и Центърът за изследване на раковите заболявания Memorial Sloan-Ketterin интелигентната система Watson беше конфигурирана за работа в областта на онкологията и управление на информация относно грижата за пациентите. Медицински и технологични експерти инвестират хиляди часове в „обучението” на интелигентната система, за да може тя да възприема, анализира и тълкува значението на въведената комплексна, клинична информация с цел подобряване на качеството и ефективността на здравните услуги.

Според Американската асоциация за изследване на рака в рамките на 2013-та година ще бъдат диагностицирани 1,6 милиона нови случая на ракови заболявания. Проучванията показват, че един от пет пациента бива непълно или грешно диагностициран в следствие на усложнения в здравеопазването. Тези статистики, заедно с непрекъсното нарастващия обем на медицински данни и информация, изправят здравната индустрия пред предизвикателство. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.