IBM прави важна стъпка към нова ера на изчислителните технологии

Дата: 19 Април 2012г.

София, България, 19 Април 2012 - IBM (NYSE: IBM) представя нова категория „експертни интегрирани системи” (“expert integrated systems”), с което прави важна стъпка към една по-опростена ера на изчислителните технологии. Новото семейство от системи - PureSystems, е първото, което предлага експертен опит, основан на работата на IBM с хиляди клиенти в 170 страни в продължение на десетки години.

В България PureSystems ще бъде представена по време на събитието Datacenters Transformation Roadshow, организирано от IDC, на 24-ти април в хотел Шератон от Ботонд Кисс – (IBM System x Manager, Growth Markets).

С въвеждането на новото семейство PureSystems, IBM представи три големи иновации, които ще позволят на бизнеса да намали високите разходи и ще даде възможност за по-лесно управление на информационните технологии.

  • "Scale-In" System Design: С PureSystems, IBM въвежда нова концепция за дизайн на системите, която интегрира сървърите системите за съхранение на данни и мрежовите системи в изключително автоматизирана и лесна за управление машина. Scale-in дизайн осигурява по-голяма плътност - PureSystems може да поддържа двойно повече приложения в сравнение с някои други системи на IBM, удвоявайки изчислителните способности за квадратен фут (30,48 см) в центъра за съхранение на данни.
  •  
  • Patterns of Expertise: За първи път IBM свързва ненадмината технология с експертен опит в различни индустрии посредством първия по рода си софтуер, който позволява на системите автоматично да се справят с основни и времеемки задачи, като например конфигуриране, ъпгрейди и т.н.
  • Cloud Ready integration: Всички решения от семейство PureSystems са създадени за работа в облачна среда, което дава възможността на корпорациите да създадат собствени предложения в облака, които могат да се надграждат автоматично.

PureSystems интегрира и оптимизира всички необходими компоненти за съвременните центрове с база данни – мрежово свързване на системите, съхранение на данни, изчисления, управление и др. Резултатът е интуитивна система, която може да бъде далеч по-евтина за поддържка и ъпдейт. PureSystems може автоматично и бързо да измери изчислителните ресурси, мрежовите връзки и базата данни.

В основата на PureSystems е новата възможност, която предоставя софтуера - "patterns of expertise", чрез която оперативно ноу-хау и специфични познания могат да бъдат вградени директно в системите. Този първи по рода си подход дава възможност технологичната експертиза да бъде използвана в различни случаи и сваляна под формата на пакети. Моделите са достъпни в три категории:

  • IBM модели: Тези моделите са предназначени да автоматизират времеемки задачи, като конфигуриране, внедряване и усъвършенстване на приложения.
  • ISV модели: Нов онлайн каталог на ISV моделите, PureCentre, радикално опростява закупуването, стартирането и управлението на приложения. Например, програма за управление на взаимоотношенията с клиенти, за която стандартно са нужни три дни за да бъде стартирана, вече може да бъде пусната в действие за по-малко от час.
  • Модели за клиенти: ИТ организациите могат да вложат знанията на своите собствени приложения в един модел. По този начин компания, която се интересува от навлизане в нови пазари, може да направи това, дори и в случаи, когато нужните знания и умения са трудно достъпни в нови региони или пазари.

С PureSystems, IBM прави стъпка към пълно интегриране на всички технологични елементи, необходими за създаването на облачна среда за минути. Чрез комбиниране на виртуализирани сървъри, системи за съхранение на данни и мрежи в PureSystems със софтуер за управление на облачна среда, ИТ организациите имат готова "облачна система в кутия" (“cloud system in a box”) – собствена облачна среда, която може да бъде разширена. Облакът на PureSystems разполага и с вградена система за сигурност.

За да ускори значително използването на облака, IBM добавя и интерфейс за самообслужване в облачна среда, вграден директно в PureSystems. Разработчиците на приложения могат да използват тази възможност, за да конфигурират приложението за облачна среда без никаква помощ от ИТ отдела. PureSystems ще усеща и отговаря на нуждите на действащите приложения и услуги и ще взима решения за това как би било най-добре да бъдат използвани ИТ ресурсите, като същевременно гарантира максимална ефективност, производителност и контрол.

Експертните интегрирани системи - PureSystems са резултат от инвестиция на IBM в размер на 2 млрд. долара в проучвания и развойна дейност и придобивания на компании за период от четири години. По този начин компанията се стреми да интегрира всички ИТ елементи, както физически, така и виртуални.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".