IBM представя аналитичен софтуер за прогнозиране на бизнес рискове

Дата: 24 Април 2013г.

София, 24 април, 2013 - IBM (NYSE: IBM) обяви нови консултантски услуги и софтуер, които са създадени, за да помогнат на висшите мениджъри в компаниите при взимането на решения. Чрез софтуер за бизнес анализи и консултантски услуги на IBM, новото решение използва големи обеми от данни за бизнес активи, като идентифицира нередности в производствения процес или в продукти и прогнозира различни рискове.
Новото интегрирано решение на IBM анализира големи обеми от данни от различни източници, за да предостави решения, базирани на прогностични статистически модели с цел предвиждане на повреди в оборудването и изпращане на предупредителни сигнали. Сигналите се визуализират на мобилното устройство на служителя (смартфон, таблет) заедно с препоръки за корективни действия, които следва да бъдат предприети.
Това ново предложение е предназначено да помогне на клиенти от различни видове бизнес области, сред които автомобилната индустрия, електрониката, отбраната, преработващата промишленост, минно дело, транспорта, телекомуникациите, енергетиката и комуналните услуги.
Световен производител на автомобили приложи решения за анализ на IBM, с което използва данни в реално време, за да се следи за качеството на продукцията и по-бързо да идентифицира и намери решение на евентуални проблеми. В резултат на това дефектите при производство на глави на цилиндри са намалели с 50% за 16 седмици, а удовлетвореността на клиентите се е повишила.
IBM представя и решението PredictiveAsset Organization, създадено от екип на IBM от изследователи, разработчици на софтуер и бизнес консултанти. С това ново предложение IBM разширява портфолиото си IBM Signature. То се състои от решения в сферата на анализа, създадени за разкриване на измами, финансова оптимизация и др.
До момента IBM е завършил над 30 000 анализа за различни клиенти по света и предвижда 20 милиарда долара приходи от бизнес анализ и big data до 2015 година. IBM е създал най-мащабното портфолио в света от решения за бизнес анализи, притежава екип от 9000 консултанти и 400 изследователи в сферата на бизнес анализите. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.