IBM представя нов софтуер и услуги срещу финансови измами

Дата: 27 Март 2014г.

София, 26-ти март, 2014: IBM представи нов софтуер и услуги, които ще помогнат на организациите да използват Big Data и Analytics решения, за да се справят със загубите, равняващи се на 3,5 трилиона долара годишно, причинени от измами и финансови престъпления. Чрез дълбочинна бизнес експертиза и анализ, организациите могат да подходят цялостно към финансовите загуби като в същото време защитават търговските си марки.

В допълнение към тази новост IBM стартира и инициатива “Smarter counter fraud”. Тя се базира на експертизата и иновациите, развити от над 500 експерта, 290 патента, свързани с проучвания в сферата на измамите и 24 милиарда долара, инвестирани във възможностите на Big Data и Analytics от 2005-та година насам. Тази инициатива разширява лидерската позиция на IBM в Big Data, Analytics решения и в облачните услуги, помагайки на организациите да се предпазват, да идентифицират и проучват измамни схеми.

Обявяването на новата инициатива идва в момент, в който новите измами се случват именно чрез технологиите – през мобилни услуги, социални мрежи и облачни платформи. Тези измами се засилват все повече и повече. Те са засегнали повече от 12 милиона души през 2012 година и костват по 650 милиона долара загуба на ден за американската здравноосигурителна сфера.

За да отговори на тези нужди IBM предлага нов софтуер, който дава възможност на градовете да имат по-цялостен поглед, за да могат да подемат комплексни действия за справяне с измамите. Това включва възможността да се използва Big Data от различни канали, както външни, така и вътрешни, включително мобилни, социални канали и онлайн. По-развитите възможности за анализ на новия софтуер предлагат по-дълбоко разбиране на връзки и взаимодействия между юридически лица, открива модели на финансови измами, включително и предлага възможност за превенция, базирана на предишни атаки и поведения.

Предложенията на IBM са уникални, защото комбинират водещ на пазара софтуер, услуги и проучвания в едно, за да адресират пълния спектър от измами и заплахи - като източване на данъци, пране на пари и кибер атаки.

IBM има дългогодишен опит с клиенти за работа срещу измамите. Такъв клиент, например е, London Borough of Camden в Англия, които използват технологията IBM Big Data and Analytics, за да поддържат процеси, подобряват услугите, намалят измамите с такси и да увеличат възвращаемостта.


Повече информация вижте тук: www.ibm.com/smartercounterfraud.
http://www.youtube.com/watch?v=KTDfQsZ-lMc
Можете да се включите в разговора в Twitter на #counterfraud  

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.