IBM представя нови Smarter Commerce софтуер и услуги

Дата: 31 Май 2012г.

По време на световната среща Smarter Commerce Global Summit – IBM обяви нов софтуер, предназначен за подобряване на обмена на данни и автоматизиране на сложни маркетинг процеси и дейности, свързани с веригата за доставки в облачна среда. В резултат на това, маркетолозите могат да направят по-ефективно обслужването на клиентите, да повишат ефективността на маркетинг дейностите и да намалят оперативните разходи.

IBM Commerce Cloud е първото в индустрията integrated enterprise class e-commerce решение в облачна среда, което обхваща маркетинг, продажби и реализация. Решението е създадено, за да помогне на маркетинг мениджърите и специалистите по електронна търговия да развият и поддържат онлайн източник на информация, но също така дава възможност на компании от всякакъв размер да приложат онлайн търговски активности за потребителите, каквито развиват най-известните марки в света.

IBM Commerce в облачна среда е интегрирана платформа за първоначално генериране на интерес от страна на клиентите и впоследствие предлагане, продажба, сключване на сделки и изпълнение на поръчки в облака. Софтуерът предлага предимствата на облачната среда, сред които ниски първоначални капиталови инвестиции, pay-for-use модели, за компании от всякакъв мащаб.

IBM представи и нови Smarter Commerce софтуер и услуги, с които да помогне на маркетинг мениджърите да прилагат персонализирани дигитални активности, насочени към клиенти, ползващи мобилни устройства и социални медии. Благодарение на новите решения на IBM маркетинг специалистите ще получат незабавно информация за тенденциите в потребителското поведение и да предприемат действия на базата на тази информация.

Новият IBM Smarter Commerce софтуер позволява на бизнеса да определи вида устройство, което даден клиент ползва и да анализира как той реагира на различни кампании. Например, маркетинг специалистите могат да установят, че даден клиент игнорира съобщения от своя смартфон, но да проследява кампании, когато използва таблета си. С подобен вид информация, маркетинг специалистите могат да създадат и приложат персонализирани дигитални кампании, съобразени с поведението на клиентите.

Наскоро Kiddicare, най-големият онлайн магазин за продукти и аксесоари за бебета във Великобритания, приложи софтуер за бизнес анализ на IBM. По този начин Kiddicare увеличи онлайн продажбите си с 20 % за период от 4 месеца. Анализирайки поведението на клиентите Kiddicare бързо идентифицира нови източници на приходи, създаде подходящи инициативи за стимулиране на клиентите и приложи по-ефективни стратегии за маркетинг и комуникации.

IBM Smarter Commerce цели да помогне на компаниите, които се борят да отговарят на нарастващите нужди на потребителите в бързо променящия се дигитален пазар, чрез автоматизиране на процесите на закупуване, маркетиране, продажба и обслужване. С новите решения на IBM маркетинг мениджърите могат да допълнят наличната информация за клиентите с данни от поведението на потребителите в социалните медиите и да създадат персонализирани кампании.

За повече информация за IBM Smarter Commerce посетете:

www.IBM.com/smarterplanet

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.