IBM представя нови предложения за съхранение на данни, мобилни приложения и Hadoop за мейнфрейм компютри

Дата: 14 Април 2014г.

София, 14.04, 2014: IBM обяви нови предложения за System z, които ще предоставят на клиентите платформа за бързо разработване и стартиране на мобилни приложения и пълната им интеграция с основните бизнес процеси и данни. Заедно с това IBM развива и нова гъвкава ценова политика за клиентите на мобилен мейнфрейм, която ще им позволи да заплащат само за капацитета, от който се нуждаят и ползват.
IBM System z Solution за мобилен компютинг може да помогне на бизнес организациите да интегрират и бързо да доставят нови мобилни и облачни услуги, което ще доведе до по-добро обслужване на техните клиенти. IBM предлага нови цени за дейности, свързани с употребата на мобилни технологии за z операционни системи (z/OS). Новото ценово предложение предлага до 60% намаляване на процесорния капацитет при мобилните транзакции. Благодарение на това може да се нормализира размерът на бъдещите разходи за софтуер.
По-добро управление и анализ на информацията с новите предложения за съхранение на данни и Hadoop
С увеличеното потребление на мобилни и облачни технологии компаниите по цял свят осъзнават нуждата от използването на ИТ инфраструктура, която да им позволи да предоставят нови мобилни и облачни решения на своите клиенти. Според прогнозата на IBM Mobile Business Insights до 2015 г. ще се генерира 20 пъти повече съдържание в световен мащаб, 15 пъти повече приложения и 4 пъти повече мобилни транзакции в сравнение с 2011 г. Това са основните причини, поради които организации от цял свят се обръщат към мейнфрейм системи при управлението на своя бизнес.
През последните 5 години мейнфрейм решенията се развиха, добавяйки технически иновации, които помагат на бизнеса да се адаптира към променящите се изисквания на пазара. В допълнение към мобилните решения, IBM продължава тази еволюция със серия от предложения, които позволяват на клиента да извлича дори още повече изводи и знания от базите им с данни. Сред предложенията са:

  • zDoop – първият в индустрията Hadoop софтуер за Linux в System z. Той ще помогне на клиентите да подсигурят контрола и сигурността на системите.
  • Flash за мейнфрейм – следващото поколение флаш памет на IBM DS8870 може да предоставя по-бързо анализиране на данните.
  • Продължителна интеграция за System z – намаля времето за разработване и стартиране на приложение от месеци до седмици или дни
  • Нова версия IBM CICS Transaction Server – доставя мобилен и облачен съпорт за CICS, на която са се доверили бизнеси, които управляват над 1 милиард транзакции на ден
  • IBM WebSphere Liberty z/OS Connect – бързо осигурен достъп до z операционна система през мрежа, облак или мобилно устройство
  • IBM Security zSecure SSE – помага за предотвратяването на компютърни атаки благодарение на подобрения в сигурността.

Инвестиране в бъдещото поколение мейнфрейм потребители
IBM Academic Initiative помага на училища с информация, която ще им е необходима, за да представят и развият компютинг умения на учениците, така че да бъдат подготвени за кариерно развитие в бъдеще. За 7 години, в които IBM работи с учебни 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".