IBM представя нови системи за разработване на частни и хибридни облачни среди

Дата: 11 Октомври 2013г.

София, 11 октомври 2013 г. - По време на конференцията Interconnect 2013 IBM (NYSE: IBM) представи нови системи и решения, които увеличават възможностите за споделяне на ресурси и управление на мобилни технологии и големи обеми от данни. Новите предложения включват PureSystems, Power Systems, Smarter Storage Systems, System x и портфолио от решения за технически изчисления, които ще улеснят клиентите при изграждане на облачни системи.
Компаниите по света внедряват частни и хибридни облачни системи, които им могат по-лесно да управляват вътрешните ресурси, докато използват външни облачни услуги. Според анализаторската компания Gartner, Inc, хибридните облачни изчисления в наши дни са на същото ниво, на което са били частните облачни системи преди три години. Според компанията, през 2017 г. почти половината от големите предприятия в света ще разполагат с хибридни облачни системи за изчисление. С новите предложения IBM цели да помогне на бизнеса да се възползва от предимствата, които предоставят частните и хибридните облачни среди.
Благодарение на нововъведенията в системата IBM PureSystems, компании от всякакви размери ще могат да се възползват от предимствата на експертните интегрирани системи. Новите PureFlex предложения ще опростят предоставянето на услуги и ще повишат ефективността на облачните среди. Ключови нововъведения в системата са PureFlex System – Express и PureFlex System - Enterprise. Портфолиото на IBM от решения за технически изчисления се обновява с нови предложения, оптимизирани за интензивни изчислителни процеси и за разработване на частни облачни среди. Сред тях са Application Ready Solutions, NeXtScale System, and IBM Platform Computing.
IBM въвежда редица нови предложения и в Power Systems, с които ще помогне на клиентите да се адаптират към новите нужди на бизнеса на по-ниска цена. Новият IBM PowerVC е инструмент за виртуализация, който предоставя графично аналитични данни в реално време и помага за идентифицирането на потенциални проблеми с продуктивността на системите. Благодарение на Storwize клиентите на IBM могат да изграждат и частни и хибридни облачни системи за съхранение на данни със способности за виртуализация.
IBM е световен лидер в областта на облачните технологии и разполага с портфолио от отворени облачни решения, с които клиентите могат да изграждат или наемат облачни технологии. До момента IBM с над 100 Software as a Service облачни решения, 37 000 експерти в различни индустрии и мрежа от над 25 световни центрове за облачни услуги. 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.