IBM представя ново софтуерното решение за съхранение на данни

Дата: 16 Май 2014г.

 16 май, 2014 - IBM (NYSE: IBM) представя портфолио от софтуерни продукти за съхранение на данни, които дават възможност на бизнеса да обработва и управлява всякакъв вид данни чрез различни устройства. Технологията Elastic Storage е в състояние да намали разходите за съхранение на данни до 90%.
Elastic Storage позволява на компаниите да извличат ползи за техния бизнес от експлозивния растеж на данни, генерирани от безброй устройства, сензори, бизнес процеси, както и социалните мрежи. Новото софтуерно решение за съхранение е подходящо за приложения, които изискват високоскоростен достъп до огромни обеми от информация. Подобни приложения са свързани с обработка на сеизмични данни, управление на риска, финансов анализ и научни изследвания.
Софтуерното решение за съхранение на данни предоставя възможности за автоматично управление на данни на местно ниво и в световен мащаб. То осигуряват висока скорост на достъп, както и по-лесно администриране на процесите. Tези софтуерни решения могат да работят със сървъри на всяка една компания и да осигурят автоматизирано и виртуализирано съхранение на информацията.
Elastic Storage виртуализира системата за съхранение, като позволява на множество други системи и приложения да споделят общи обеми от данни. Това дава възможност за прозрачен глобален достъп до данни, без необходимост от използване на допълнителни приложения за управление на база данни. Клиентите, ползващи Elastic Storage, имат непрекъснат и пряк достъп до техните данни в случай на софтуерни или хардуерни повреди.
Заради неговата мащабност и архитектура, която достига хиляди йотабайти Elastic Storage е използван в системата Watson, която се състезава в играта Jeopardy!. Един йотабайт е равен на един милиард петабайта, или еквивалента на център за данни с размера на един милион жилищни квартала, които ще запълнят щатите Делауеър и Роуд Айлънд взети заедно.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.