IBM представя подобрения в облачните и big data технологиите

Дата: 13 Юни 2013г.

София, юни 13, 2013 – IBM (NYSE: IBM) днес обяви нови подобрения в портфолиото си от системи, предназначени да помогнат на компаниите да приложат облачни изчисления за по-интелигентен бизнес. С подобренията в Smarter Storage, Technical Computing, Power Systems, PureSystems, and Systems Networking компаниите ще разполагат с по-бърз достъп до аналитична бизнес информация при по-ниски оперативни разходи, за да подобрят своята ефективност и производителност.
IBM представя девет нови Power Systems предложения, всяко от които има разширени възможности за работа с големи обеми от данни и облачни изчисления. Решенията на IBM съчетават IBM Power Systems със специализиран софтуер с цел да се отговори на специфичните нужди на различните индустрии за анализ на големи обеми данни.
Подобренията в експертните интегрирани системи IBM PureSystems са предназначени да помогнат на клиентите да намалят рисковете, свързани със сигурността при внедряване на облачни решения, и дават възможност за бързо възстановяване след евентуални проблемни ситуации. IBM предлага и нови решения за облачни изчисления, мобилни и социални бизнес технологии, както и бизнес анализи, които ще бъдат интегрирани в PureSystems. Сред тях са:

  • IBM PureFlex Solution for Cloud Backup and Recovery, което помага за възстановяване на данните, приложенията и изчислителните процеси в случай на проблемни ситуации.
  • The IBM Mobile Application Platform Pattern - ново мобилно решение, базирано на сървъра IBM Worklight клиентите ще имат достъп до милиони потребители на мобилни устройства.
  • IBM Connections Pattern – което дава възможност за стартиране на социални бизнес платформи в IBM PureSystems.

Благодарение на нововъведенията в продуктовата линия IBM, Flash за съхранение на данни клиентите ще имат по-бърз достъп до важна бизнес информация и по-добри възможности за анализ на данни чрез дискови и лентови системи. Системите за съхранение на данни Storwize V7000 и XIV разполагат с 33% по-висок капацитет при същия обем, а XIV дава възможност за пренос на големи обеми от данни между различни системи без нарушения и загуби на информация.

IBM Tivoli Storage Manager (TSM) Operations Center улеснява контрола върху защитата на данни и дава възможност за по-лесно управление на бекъп благодарение на нов, интуитивен дашборд. На базата на комбинация от анализи и усъвършенствана виртуализация новия софтуер предлага подобрен централизиран контрол и възможности за възстановяване на данни на хиляди бекъпи на различни сайтове.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.