IBM развива системите за сигурност, за да помогне на компаниите да се справят с нарастващите заплахи

Дата: 27 Февруари 2012г.

София, 27.02. 2012 г. - IBM (NYSE: IBM) представя нови възможности за своята платформа за сигурност, която съчетава задълбочени аналитични способности с обработване на данни от стотици различни източници в реално време. По този начин IBM ще даде възможност на организациите да предвидят и да се предпазят от все по-сложните и комплексни заплахи и атаки.

Платформа QRadar Security Intelligence, проектирана от компания Q1 Labs, придобита от IBM миналата година, е първата система за справяне с проблеми, свързани с кражба на вътрешнофирмена информация, данни за клиенти или интелектуална собственост. Тя служи като контролен център, който интегрира система за сигурност, обработваща данни в реално време от над 400 различни източници с цел предотвратяване на различни видове заплахи.

Аналитична платформа ще може бързо да разпознава неправомерни дейности чрез комбиниране на познания за най-новите заплахи и методи, използвани от хакери в реално време, с анализ на трафика на корпоративната ИТ инфраструктура. Например, бъдещи интегрирани технологии ще отчитат, когато множество неуспешни свързвания към сървъра на базата данни са последвани от успешно влизане и достъп на таблици с информация за кредитни карти, последван от използване на данните в съмнителен сайт.

Основните постижения на платформата за сигурност са:

  • Най-нови познания – Платформата свързва и използва задълбочени познания относно заплахи и нарушения. Това помага за по-навременно установяване на заплахи.
  • Наблюдение на дейността на компанията – Платформата сега обединява информация от продукти, които обхващат всички четири области на организационния риск - инфраструктура, управление на идентичността, приложения и данни. Това увеличава възможностите за установяване на различни видове заплахи.
  • Прецизиране на риска в ерата на големите количества от данни – Платформата може да съпоставя риска, произтичащ от информация за достъпа до дадена мрежа на периферията с активността в базата данни в основата на бизнеса на компанията.

Портфолиото на IBM за платформи за сигурност предоставя задълбочена информация с цел да помогне на организациите да защитават своите служители, данни, приложения и инфраструктура. IBM предлага решения за управление на идентичността и достъпа до данни, както и за осигуряване на сигурността на обеми от данни.

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".