IBM увеличава възможностите на социалния бизнес чрез нови облачни и мобилни подобрения

Дата: 14 Декември 2012г.

София – 14 Декември 2012 IBM обяви нов социален бизнес софтуер, с който компаниите ще могат по-лесно и сигурно да работят в облачна среда, използвайки различни видове мобилни устройства. Новите услуги от IBM SmartCloud включват подобрения в социалния нетуъркинг и в допълнение представят IBM SmartCloud Docs. Този офис пакет, базиран на облачните технологии, позволява на потребителите да работят заедно по документи за текстообработка, електронни таблици и презентации като едновременно с това се подобрява производителността.

Употребата на облачния, мобилен и социален нетуъркинг в бизнеса нараства в световен мащаб, затова IBM помага на клиентите си да се възползват максимално от функциите на конвергирания облак по безопасен път. За тази цел IBM IBM SmartCloud Docs и нови услуги в портфолиото IBM SmartCloud for Social Business, за да могат компаниите да си сътрудничат, както вътре в организацията, така и извън нея с партньори, клиенти или доставчици. Новите предложения в портфолиото включват бизнес приложения за споделяне на файлове, организиране на онлайн срещи, изпращане на мигновени съобщения, имейли и организиране на календар в облачна среда.

Нови услуги допълват облачните корпоративни решения

  • Достъп до документацията навсякъде по всяко време благодарение на новия облачен офис пакет IBM SmartCloud Docs. Документите, могат да бъдат съхранявани в IBM SmartCloud, с улеснени функции за редактиранe и управляване от оторизираните членове на екипа в реално време.
  • Споделяне на идеи и данни в реално време – новите възможности на IBM Connections в облака, позволяват на потребителите да се възползват от социалните, бизнес мрежи между служители, партньори и доставчици за намиране и споделяне на точните идеи, в най-правилния момент. Новите блогове за генериране на идеи и споделяне на файлове ще стимулират креативността и иновациите на вътрешно ниво в екипа.
  • Срещи и чат в движение – новата електронна услуга позволява на екипите да се срещат в движение, използвайки мигновени съобщения, споделяне на екран за обмен на информация и презентации. Включва нова функция за чат стая, за улеснена комуникация с колеги, партньори и клиенти в реално време.
  • Неограничен достъп – чат с гости, без значение от използваната от тях платформа за комуникация. Дава възможност за споделяне на файлове и изпращане на покана за онлайн срещи без допълнителни такси.
  • Подобрено управление на мобилните устройства – нов софтуер, който помага на бизнес партньорите да организират и защитят своята IBM поща чрез мобилните си устройства.

Според проучвания на Forrester Research, пазарът на облачни изчисления се очаква да нарастне от 41 милиарда долара през 2010 г. до 241 милиарда долара през 2020 г. Социалния нетуъркинг също се разраства. Според Forrester Research пазарните възможности за социални корпоративни приложения ще нарастнат до 61% през 2016г.

За повече информация, моля посетете: ibmcloud.com/social. 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".