Игровизацията – иновативният образователен метод, предлаган вече и у нас

Дата: 21 Май 2015г.

Игровизацията представлява образователна концепция, използваща характерните за игрите механизми и дизайнерски техники, с цел мотивиране на участниците в дадено обучение. На Запад тя е предпочитан образователен метод от години и се използва от редица университети и корпорации (Coca-Cola, AOL, Nissan и Nike).

За кого е подходяща игровизацията?

Методите на игровизацията могат да бъдат приложени в дейността на различни по размер образователни институции и бизнеси. Игровизацията повишава интерактивността – елемент, пряко свързан с ангажираността и мотивацията на обучаващите се. Тя влияе положително и на взаимоотношенията между обучаващите се и спомага за изграждането на лоялни колективи.

В България услуги по създаване на образователни игри се предлагат от съвсем скоро. Проводник на тази услуга е родната софтуерна фирма – НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД. Тя е една от малкото фирми на българския пазар, разполагаща с 13 годишен опит в изработката на уеб сайтове и приложения. През годините е спечелила доверието на над 300 клиента, сред които различни държавни институции и представители на частния бизнес в страната и чужбина.

Фирмата предлага създаване на образователни игри - виртуални, полу-виртуални и реални (с геокешинг елементи). Те могат да бъдат използвани както на декстоп, така и на мобилни устройства, но най-голямото им предимство е възможността за таргетиране спрямо нуждите и целите на конкретното обучение.

Игрите могат да се провеждат както в онлайн, така и в офлайн среда.

Кои са предимствата на игровизацията?

• Възможност за обучение от всяко място и по всяко време.
• Създаване на силна връзка между участниците в обучението.
• Бързи резултати.
• Ефективно обучение.

Игровизацията е образователният инструмент на бъдещето. Съчетавайки виртуалния с реалния свят, тя гарантира по-добри и по-дългосрочни резултати, в сравнение с традиционните образователни методи.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

NIT-New Internet Technologies LTD

NIT-New Internet Technologies LTD

Адрес:
гр.София, ул. Хан Аспарух 60 офис 1
Телефони:
+359 2 8505364