Иновативни ИТ решения за бизнеса разработва Atos в глобално стратегическо партньорство със Samsung

Дата: 24 Юни 2013г.

Atos предоставя модерни решения за бизнеса и публичния сектор, базирани на технологии на Samsung, като цялостни услуги за търговия на дребно, цифрово осведомяване, Интернет свързаност за превозни средства, облачни технологии за крайни потребители и мобилни услуги

Сеул-Париж, 24 юни 2013 г. – Водещите световни технологични компании Atos и Samsung сключиха стратегическо партньорство за съвместнa разработка и маркетинг на съвременни ИТ решения за бизнеса. Чрез обединяване на богатия опит на Atos като водещ системен интегратор и иновативните технологии, разработвани от Samsung, двете компании ще предложат цялостни услуги за търговия на дребно, цифрово осведомяване (digital signage), Интернет свързаност на превозни средства (connected vehicles), компютърни услуги за крайни потребители, печатни и мобилни решения.

С прогнозите за удвояване на продажбите на таблети и монитори за бизнес цели до 2016 г., Atos, водещият европейски ИТ лидер и Samsung Electronics споделят обща визия и стратегия, свързана с тенденцията за растящото потребление на ИТ услуги от големите предприятия. За Atos, партньорството подкрепя визията на компанията, че следващата ИТ революция ще преобрази начина, по който бизнесът използва ИТ. Big Data, мобилните и облачните услуги предоставят значителни възможности на потребителите. Сътрудничеството ще позволи на Atos да предложи на своите клиенти решения и услуги в унисон с най-новите тенденции. За Samsung, корпоративните клиенти са от стратегическо значение за разрастването на приходите на компанията в следващите няколко години. Партньорството с Atos ще позволи на компанията да предлага ефективни решения за бизнеса.

Двете компании ще предложат уникални услуги, които комбинират иновативни технологии за крайни потребители с перспективни компютърни приложения и решения в областта на мобилните, мониторните, big data и технологиите за сигурност за бизнеса.

Чрез широко развитата си инфраструктура и доказан опит в ИТ услугите по цял свят, Atos ще интегрира и доставя иновативни решения на Samsung за клиенти от търговията, банковия сектор, автомобилната индустрия и публичния сектор:

  • За търговците на дребно са предвидени интелигентни клиентски решения като data-driven shopper engagement technology, осигуряващи уникални изживявания за посетителите в магазините. Търговците на превозни средства ще могат да предложат на клиентите си възможност за интегриране на личните им таблети с мониторите в превозното средство. Логистичният и транспортният сектори ще управляват и оптимизират по-добре своите доставки.
  • Големите предприятия и публичната администрация ще преобразят своите работни среди, благодарение на решенията за сигурен достъп за крайните потребители и услуги от типа BYOD (“Bring Your Own Device”), които ще улеснят интегрирането на таблети, мобилни и леки desktop конфигурации в общата инфраструктура.
  • Партньорството на Atos със Samsung предвижда и решения за крайните потребители, базирани на най-съвременните технологии за виртуализация, които ще улеснят доставянето на устройства в частна или хибридна облачна среда.

“Щастлив съм да обявя стратегическото партньорство на Atos със Samsung. Днес мобилността и потребителската електроника радикално променят света на информационните технологии и създават нови начини на работа и продажба, като значително подобряват клиентскитe изживявания. Иновативните решения, които предлагаме за бизнеса са сигурен знак, че Atos е водеща компания в този нов и разрастващ се пазар. Стойността на това стратегическо партньорство е обещание за нашите клиенти, че Atos и Samsung заедно ще предложат най-добрия пълен набор от услуги на едно място” отбеляза Тиери Бретон, Изпълнителен директор и Председател на борда на директорите на Atos.

“В днешната епоха на свързаност, бизнесът се нуждае от технологии, които му помагат да се адаптира, да бъде конкурентоспособен и успешен. Заедно с Atos ние ще създадем тези технологии”, коментира Бо-Кюн Юн, Президент на отдел Потребителска електроника в Samsung Electronics.

Atos и Samsung ще предложат на пазара пълен набор от услуги, включително разработка на решения, маркетинг, комуникации и клиентско обслужване.

За Atos
Atos е международна компания за ИТ услуги с годишни приходи през 2012 г. от 8.8 милиарда евро и 76 400 служители в 47 държави.
На своите клиенти по целия свят Atos доставя високотехнологични транзакционни услуги, консултиране, системна интеграция и управлявани услуги. Фокусът на компанията е върху бизнес технологиите, които са двигател на прогреса и помагат на организациите да създадат компании на бъдещето. Atos е включен в Paris Eurolist Market. Atos оперира под следните търговски марки: Atos, Atos Consulting, Atos Worldline и Atos WorldGrid.
За допълнителна информация: www.bg.atos.net 

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

Ardency Consulting

Ardency Consulting

Адрес:
53-55 Eduard I. Totleben Blvd. 1606 Sofia, Bulgaria
Телефони:
+359 2 805 71 58