Иновативно решение за управление и монетизиране на Интернет на нещата

Дата: 24 Февруари 2017г.

Intracom Telecom, глобалният доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви въвеждането на своето иновативно интегрирано решение за управление и монетизиране на Интернет на нещата. Иновацията е предназначена за общини и затворени големи комплекси. Компанията ще покаже решението си на своя щанд 7B54 в зала 7 на Mobile World Congress, който ще се проведе в Барселона между 27 февруари и 2 март 2017 година.

Интегрираното IoT решение цели да изгради интерактивна и успешна връзка между операторите на Умния град и гражданите, като плавно интегрира информацията от многобройни вертикали, сред които Умно паркиране, Умно осветление, Управление на отпадъците и Мониторинг на шума и трафика. IoT платформата на Intracom Telecom използва набор от хоризонтални IoT компоненти, както и мощни отворени API-та, като прави възможен обмена на данни между разнообразни датчици и устройства, за да подкрепи безпроблемно управлението на многобройни вертикални решения. Платформата идва със среда за обединено управление и контрол, която осигурява на едно място информация за свързваните Умни общински активи, позволяваща пълен мониторинг на състоянието и употребата на всички ресурси, идентификация на ситуации, в които възникват грешки, и автоматизация и оптимизиране на процесите.

Г-н Никос Веленцас, заместник-генерален мениджър на бизнес отдел „Услуги“, коментира: „Intracom Telecom разработи интегрираното IoT решение, за да даде възможност на общините, доставчиците на услуги и предприемачите да реализират проекта за Умен град и да построят града на бъдещето. Нашата цел е да предложим изключителни стандарти на живот на гражданите, като прилагаме IoT технологии в управлението на градските ресурси по най-ефективния и успешен начин.“
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.