Интелигентните мрежи на Atos вече са оптимизирани на Oracle Exadata и Oracle Exalogic

Дата: 01 Август 2013г.

Париж, 1 август 2013 г.- Atos Worldgrid, международното звено на Atos за иновативни услуги за интелигентни мрежи, подсилва своите системи за интелигентни мрежи Atos Smart Grid Suite (ASGS) чрез постигане на оптимизация за Oracle Exadata и Oracle Exalogic Elastic Cloud чрез партньорската мрежа Oracle PartnerNetwork (OPN).
Това означава, че най-новата версия Atos Smart Grid Suite 3.0 е преминала всички тестове и настройки за Oracle Exadata Database Machine и Oracle Exalogic Elastic Cloud и има капацитет да осигури скорост, скалируемост и надеждност на своите потребители по целия свят. Версия 3.0 на ASGS поддържа и Oracle Linux. Atos Worldgrid е платинен член на Oracle PartnerNetwork.
Atos Worldgrid развива сложни интеграционни проекти, както и интелигентни енергийни решения в реално време на дружества за енергийни и комунални услуги.
ASGS е решение, което позволява на потребителя да управлява успешно енергийната си мрежа и при необходимост да премине към интелигентни системи и услуги.
Благодарение на модулната си гъвкава структура, ASGS предлага решения за изграждане на интелигентни мрежи, съобразени с бъдещите потребности и в синхрон със съществуващите условия.
ASGS предлага скалируема архитектура, която позволява управлението на нарастващ брой данни и милиони свързани устройства, без да понижава качеството на изълнението, давайки възможност на потребителите да съобразят инвестицията си с потенциала на устройството и обхвата на мрежата. С Oracle Exadata и Oracle Exalogic, ASGS може да обработи ежедневно 60 милиона мерни единици за по-малко от 4 часа, използвайки само половин Oracle Exadata rack-система. Това е 6.8 пъти по-бързо и четири пъти по-голямо по обем в сравнение с предишни показатели, при които бе невъзможно зареждане на повече от 15 милиона мерни единици. Освен това, тази комбинация може да управлява повече от 200 000 процеса на час за 40 милиона мерни единици, използвайки само една четвърт Oracle Exalogic rack-система.
Тестовете също показват 10 пъти по-голяма компресия на архивни данни, използвайки Oracle Exadata Hybrid Columnar Compression (HCC). Тези резултати осигуряват платформа с високи експлоатационни качества, оптимално използване на ресурсите и различен подход към управлението на мрежи.
Oracle Exadata Optimized и Oracle Exalogic Optimized са част от програмата Oracle Exastack Optimized, която позволява на партньори като Atos Worldgrid да подобрят ресурсите за активиране на ОPN и съответните работни среди и развият, тестват и настроят приложенията си на Oracle Exadata, Oracle Exalogic Elastic Cloud и инженерните системи Oracle SuperCluster.
Oracle Exadata осигурява най-високо ниво на работа и е идеална платформа за база данни за приложения за онлайн обработка на транзакции (OLTP), складове за данни, както и за разнообразните операции, извършвани чрез облачни технологии. Oracle Exadata включва пълния пакет от сървъри, решения за съхранение на данни, свързаност, както и софтуер с отлична скалируемост, сигурност и защита.
Oracle Exalogic Elastic Cloud е комбинация от хардуер и софтуер, който предоставя най-високо ниво на работа, надеждност и скалируемост за Oracle, Java и други бизнес приложения, като едновременно с това осигурява по-ниска цена за поддръжка, намален риск и по-висока продуктивност за потребителя.
“Чрез оптимизацията за Oracle Exadata и Oracle Exalogic, Atos Smart Grid Suite предостaвя възможност за обработване на повече от 60 милиона мерни единици едва на половин rack-система, а цял пакет може да запамети повече от 130 билиона записи данни. Atos Worldgrid предоставя на компаниите за комунални услуги решение, което предвижда техните бъдещи нужди на един пазар, който се развива изключително бързо”, каза Франк Шевалие, Глобален продуктов мениджър Интелигентни технологии в Atos Worldgrid.
„Партньорите на Oracle Exastack са оптимизирали своите решения на завършена, интегрирана и облачна инфраструктура, за да ускорят иновациите, да развият нови характеристики и функционалности, както и да предоставят по-голяма стойност за потребителите", отбеляза Крис Бейкър, Старши вицепрезидент ISV и OEM продажби в Oracle. „Нарастващата стойност на процесите от устройствата към центровете за управление на данни, както и на обема на данните, означава, че съхранението, управлението, осигуряването и анализирането на данните от свързани устройства стават бизнес-критични в организациите. Версия 3.0 на Atos Smart Grid Suite премина всички тестове и настройки за работа с Oracle Exadata Database Machine и Oracle Exalogic Elastic Cloud и предлага оптимално ниво на работа, скалируемост и надеждност на клиентите на Atos Worldgrid,” добави той.
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Ardency Consulting

Ardency Consulting

Адрес:
53-55 Eduard I. Totleben Blvd. 1606 Sofia, Bulgaria
Телефони:
+359 2 805 71 58