Компютърна школа по програмиране за деца отваря врати в София

Дата: 10 Февруари 2012г.

През втория учебен срок учениците на възраст между 9 и 12 години ще се учат безплатно в кръжока на Telerik Kids Academy

Школа за безплатни уроци по компютърно програмиране стартира на 04.03.2012 в София. Кръжокът по компютри и програмиране - Telerik Kids Academy използва традиционния интерес на децата към компютрите и го пренасочва от игрите към получаване на полезни знания и опит, които да им помогнат да участват в състезания по информатика от национално и международно ниво.

Курсът ще се провежда всяка неделя от 09:00 до 13:00 в учебната зала на Академията в София, ж.к. Младост 1, бул. „Александър Малинов“ 31 в Сватбения мол „Булевард“. Школата на Telerik Kids Academy е подходяща за всички ученици от трети до шести клас, които проявяват интерес към компютрите, математиката и програмирането. Тъй като обучението стартира от А и Б в програмирането, от децата не се изискват предварителни знания, освен основни умения за работа с компютър, както и онлайн регистрация в сайта: telerik-kids.com.

Обучение и състезания

Инициативата цели да събуди интереса на децата към програмирането, да им предостави начални знания и солидна основа за бъдещето им развитие като състезатели по информатика или софтуерни инженери. В школата учениците се запознават с езика за програмиране C++, доразвиват математическите си умения и срещат нови приятели. Учениците редовно решават практически задачи по програмиране, упражняват се и с помощта на индивидуално внимание и помощ от страна на преподавателя се подготвят за състезания и олимпиади.

Преподавателски колектив и материална база

Школата по програмиране в София ще се ръководи от г-н Явор Никифоров, учител с дългогодишен опит в преподаването по информатика на ученици. Негови възпитаници редовно участват в български и международни състезания по информатика, оглавявайки челните места в класиранията.
Залата на Академията разполага с необходимата материална база за провеждане на обученията: капацитет от 250 места, мултимедия, озвучаване и интернет. Препоръчително е учениците, които разполагат с лаптоп, да го използват по време на уроците. Не се изисква закупуване на учебници или други учебни материали за обучението.

Допълнителна информация за Telerik Kids Academy

Кръжокът е част от цялостната инициатива - Telerik Academy, за безплатно обучение на български ученици и студенти, които се интересуват от програмиране. Програмата за безплатно обучение на ученици от основните училища стартира за първи път през октомври 2011 г. в по-големите български градове: София, Пловдив, Русе, Варна, Шумен, Плевен, Габрово и редица други школи по компютърно програмиране.


Снимка на една от школите по програмиране за ученици – Telerik Kids Academy в Габрово

Повече информация за цялостната програма, както и за школата в София можете да научите от: http://telerik-kids.com/.

За Академията на Телерик
Основана през 2009 година, Академията на Телерик за много кратък период от време успя да се наложи като лидер в предлагането на безплатно обучение по разработка на софтуер, което да допълва и задълбочава получените в училище и университета знания по информатика и информационни технологии.
Близо 2000 начинаещи софтуерни инженери участваха в обученията на Академията през 2011 г. Заради високия интерес от страна на курсистите от началото на 2012 г. Академията на Телерик разполага с нова учебна зала, модерно оборудвана и с капацитет от 250 седящи места. По този начин залите на Академията стават две, с възможност да поберат общо над 320 човека.

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Telerik Academy

Telerik Academy

Адрес:
гр. София, бул. "Ал. Малинов" 33