Konica Minolta планира разрастване в сферата на услугите

Дата: 06 Ноември 2013г.

„Нашите клиенти са изправени пред няколко съществени промени и това предизвиква търсенето на допълнителни решения.“, каза президентът на Коника Минолта Масатоши Матсузаки. „Търсенето на хардуер продължава да бъде силно, а тенденцията е цените да не се повишават. Партньорите са изправени пред предизвикателството да намерят нови начини да предложат допълнителна стойност на своите клиенти. Решението е да засилят предлагането на услуги. Според Gartner Group Konica Minolta има една от най-големите партньорски мрежи в сферата и ние сме решени да постигнем най-доброто с това предимство. Наясно сме какво е нужно, за да се случи промяната и партньорите ни да се превърнат от дистрибутор на хардуер в доставчик на софтуер и услуги. Ще направим всичко възможно, за да улесним този преход за нашите партньори. Именно това е и целта на събитието ELC 2013.“, допълва г-н Матсузаки.
В рамките на ELC 2013 се проведоха различни работни срещи и уъркшопи за партньорите, включително такива за онлайн маркетинг, стратегически продажби и маркетиране на услуги.
„Разширихме портфолиото си от ИТ услуги. Целта бе да осигурим на нашите партньори необходимите инструменти, за да предлагат нови услуги, свързани с печата, на своите клиенти.“, сподели Кен Осуга, президент на Konica Minolta Business Solutions Europe. „Един от примерите е Konica Minolta Cloud, който ще е реалност следващата година. Друг пример е наборът от network-attached storage (NAS)* продукти. Крайните ни клиенти са предимно малки и средни фирми. В процеса на развитие все повече от тях се нуждаят от NAS, но не искат да инвестират в специализиран персонал, който да поддържа ИТ инфраструктурата. В такива случаи нашите партньори могат да предложат конфигуриране и поддръжка на тези системи.“, обяснява Кен Осуга.
*NAS е сторидж компютър за съхранение на данни, свързан с компютърна мрежа, чрез която се предоставя достъп на различни устройства до тях.
 

Още новини

RSS виж всички

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД

Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД

Адрес:
Централен офис: София 1766, Младост 4, Бизнес Парк София сграда 8А, етаж 7
Телефони:
0700 420 22 (на цената на един градски разговор)