Konica Minolta разглежда България като една от дестинациите за създаване на R&D лаборатория

Дата: 08 Декември 2015г.

На 3 декември 2015г. в София Тех Парк се проведе конференция, организирана от британското посолство на тема GREAT Innovation Exchange. Водещи български и британски организации и компании, сред които и Konica Minolta, споделиха визията си и добрите практики в областта на науката и иновациите, а представители на бизнеса обсъдиха проекти и възможности за сътрудничество. Демонстрирани бяха и прототипи на различни иновативни технологични разработки. Сред гостите на събитието бяха премиерът на Великобритания Дайвид Камерън, министър-председателят Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, министър Божидар Лукарски. Присъстваха и представители на научните среди, студенти, стартъп и иновативни компании.

Konica Minolta взе участие в презентационния панел на събитието, по време на който Денис Къри, старши директор бизнес иновации и R&D в Konica Minolta, INC., представи компанията и разказа за бизнес иновационните центрове на Konica Minolta. С централа в Лондон, те имат за цел да създадат иновативни решения, които да посрещнат утрешните нужди на бизнес клиентите в съответния регион, като фокусът е най-вече в областта на ИТ услугите. Екипът усилено си сътрудничи със стартъпи и водещи компании. Това е и една от причините Konica Minolta да разглежда България като следващата дестинация за откриване на R&D лаборатория.

„Създаването на развойни центрове по целия свят и бизнес иновационни центрове (BIC) е част от стратегията на Konica Minolta да подкрепи трансформацията на компанията от доставчик на хардуер в доставчик на бизнес решения, предлагайки иновативни продукти и услуги. Konica Minolta прави сериозни инвестиции в световен мащаб, за да разшири портфолиото си в областта на ИКТ услуги, както и съществуващите приоритетни технологични области. Проучваме как да разширим нашите дейности и в този регион на Европа. Тук икономическият климат е много добър, България е известна със своите ИТ професионалист и създаването на R&D лаборатория в страната би помогнало на нашата развойна дейност“, каза Денис Къри, като добави: „Освен това Konica Minolta е вече 10 години в България и компанията е лидер на местния пазар.”

Още новини

RSS виж всички

С++ за начинаещи

Стартира записване за курс в 2 части - "Основи на програмирането" и "Въведение в програмирането със C++" за начинаещи.

Цялостен Java SE курс

Пакет от 3 курса - "Основи на програмирането", "Въведение в програмирането с Java" и "Java SE 8" на уникална цена от 749* лева вместо регулярните 1365 лева.

Основи на Софтуерното Тестване

Обучението ще бъде в дневна и/или вечерна форма с обща продължителност от 12 часа. Основи на Софтуерното Тестване е насочен към всички, които желаят да работят и да се развиват в областта на Софтуерното Тестване

ИТ кариера с Open Academy

Кажете "Да" на кариера в ИТ сферата с новото издание на инициативата Open Academy 2018. Ако сте мотивирани и амбициозни, ако имате интерес и желание за професионално развитие в ИТ сферата, Open Academy е правилното решение.

Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането

Скъпи приятели, на 20.01.2018г. стартира курсът ни "Първи стъпки и Основни концепции в роботиката и програмирането".